неделя 2 април 2023 | 12:40

Нашенка се омъжи за италиански пенсионер, заключи го в гараж и го храни като куче, за да…

Дата:

73-годишен италиански пенсионер инвалид е бил „освободен” от пленничеството в гаража на къщата си благодарение на намесата на италианските власти, съобщиха медиите на Апенините.

Според телевизия РАИ полицията се натъкнала на ужасяваща ситуация, след като била извикана от съседи, които чували непрекъснати стонове и тропане от вътрешността на гараж в Ронкаля, квартал на Пиаченца. Вътре бил паркиран добре поддържаният мерцедес на доведения син на мъжа.

Пенсионерът, който се намирал там в объркано състояние, бил откаран с линейка в болницата на града. От доста време той имал сърдечни проблеми и можел да се придвижва само с инвалидна количка.

Според в.”Република” възрастният човек бил принуден от българското си семейство – съпругата, синът ѝ и майка ѝ, да живее затворен в гаража от няколко квадратни метра. В него нямало нито отопление, нито мивка. Хранели го в метални купички за кучета, в които поставяли паста и вода.

73-годишният пенсионер бил женен от няколко години за 57-годишна българка, но с тях живеели и 37-годишният й син, който сега е арестуван, и 78-годишната ѝ майка. Двете жени се разследват.

Все още властите не знаят причините, поради които мъжът бил държан в подобни условия. Според следователите много вероятно тази ситуация на домашен „затвор” съществувала от поне два месеца.

Когато полицаите пристигнали до гаража, намиращ се на партера на къщата, видели, че портата му била заключена с катинар отвън. В дома се намирал само синът на българската съпруга. Вътре в гаража мъжът лежал върху сгъваемо легло и бил покрит с целофан.

До него имало и малка електрическа печка, а на половин метър разстояние била приспособена тоалетна на открито. Според следователите съпругата на италианеца всеки месец получавала пенсията му.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...