Wednesday 29 March 2023

Нашенец влезе с “Мерцедес” на полски плаж и отнесе глоба от 1000 евро

Date:

22-годишен българин е навлязъл с „Мерцедес“ на смятания за най-красив по балтийското крайбрежие на Полша плаж в Дембки, съобщи младши аспирант Лукаш Бжежински от комендатурата на полицията в град Пуцк. Цялото произшествие, заедно със спасителната акция по евакуирането на автомобила можеше да се наблюдава в четвъртък на живо, тъй като на мястото на инцидента има онлайн уеб камера.

Хора, които правели сутрешната си разходка по плажа, забелязали автомобила със закопани в пясъка гуми рано сутринта в четвъртък. От заораването се виждало, че шофьорът се е борил известно време с пясъците, но накрая заключил „Мерцедеса“ и се предал. На място дошла полиция, но тъй като произшествието няма никакви белези на пътно произшествие – случило се е извън пътната мрежа на страната, патрулът си отишъл, без да прибере автомобила. Шофьорът бил установен, 22-годишен гражданин на България, а полицаите го уведомили да се яви в полицията за установяване на административно нарушение. „Става въпрос за нарушаване на законодателството в сферата на морските територии“, обясни Бжежински, цитиран от “Днес”.

Оказва се, че нарушение на пътя можело да струва на българина по-малко, отколкото ще му излезе сега влизането в широката 108 метра пясъчна ивица на Дембки. Според чл. 60 от Закона за морските територии и морската администрация на Република Полша „Който използва кола с двигател с вътрешно горене, животински впряг или механичено задвижване за да влезе на територията на техническа крайбрежна ивица без да има правото за това или без съгласието на съответния териториален директор на морската администрация подлежи на глоба в размер до 5 хиляди злоти, около 1000 евро.

Под термина „техническа ивица“ влизат и плажовете, а полското законодателства абсолютно забранява влизането на плажната ивица с автомобил. Досега подобен инцидент на плажа в Дембки не се е случвал. По обяд в четвъртък шофьорът вече се беше явил в полицейското управление, а камерата показа как багер успява да измъкне “Мерцедеса”, който е с германски регистрационни табели, от пясъка.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

„Маркет линкс“ с ново горещо проучване преди изборите, драмата се заплита

Без ясен победител на изборите към момента - това е...

Внимание! Рекорден удар по джоба на всички български шофьори, щавят ни през…

Увеличаване на цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, безконтролно...

Българите полудяха за апартаменти в тези квартали на София

Сред зоните с най-бързо развитие и най-много сключени сделки...

Лоша новина от ЕС: Откриха още всекидневни храни, които предизвикват рак СПИСЪК

Канцерогенни химични съединения, наречени нитрозамини, са открити в редица...