четвъртък / 30.11.2023 / 12:46

Нападение на „орки“, смрад, мизерия и 3 часа чакане: Среднощен кошмар на границата със Сърбия СНИМКИ

Дата:

Среднощен кошмар преживя българско семейство на прибиране от Западна Европа. Елена Филипова и близките й изминали 1200 км и нямали търпение да се приберат у дома, но на финала на пътуването си се наложило да чакат 3 часа на българската граница на фона на претъпкани и мръсни тоалетни, преливащи от боклуци казани, дупки в асфалта и аварирали коли.

„Не е възможно това задръстване да се случва всяко лято и да не се предприемат адекватни мерки от съответните институции“, казва Елена, цитирана от „Марица“.

Ето какво още заяви жената за ужаса, който тя и семейството й изживели на границата:

„Снощи преживяхме истински кошмар на границата със Сърбия. Прибирахме се от почивка в нормална Европа през Сърбия, след 1200 км на волана – 12 часа.

Нямащи търпение да се приберем, буквално на последната бензиностанция на ОМВ в Сърбия, която е на няколко км от кабинките за проверката на паспортите, вече трябваше да се наредим на 2-3 км опашка в 2-3 редици, основно с коли от гастарбайтери от западна Европа, прибиращи се в Турция.

В момента на нареждането ни, ни нападнаха като орки местни сръбски младежи с шишета със сапун и стикове за чистене на стъкло. Започнаха да тропат по прозорците на колата, за да искат евро. Децата адски се уплашиха, и въпреки че всички шофьори казваха НЕ, сръбските младежи мокреха и чистеха стъклата наред, докато не получат някое евро от всяка кола. 

След този екшън започна безумното чакане от 3 часа, което ни отне преминаването на двете граници. Претъпкани и мръсни тоалетни срещу 1 евро, преливащи с боклуци казани, дупки в асфалта като след бомбардировка и хаотични легнали полицаи – основно на българска територия…

Имаше и аварирали и пушещи коли, нормално след 3 часа чакане, никакъв шанс да мине пожарна… добре, че не се наложи….

Казах си: „Ние сме толкова проформа в Европа, а Сърбия изобщо не е“… И ако между стотиците коли е имало и истински чужденци, то те са били със сигурност в шок от преживяното и видяното и едва ли ще повторят маршрута

Не е възможно това задръстване да се случва всяко лято и да не се предприемат адекватни мерки от съответните институции! Нелепо е!„.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

„Възраждане“ излезе на протест срещу правителството, иска оставката му (ВИДЕО)

Протест с искане за оставката на правителството се провежда пред...

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Лихвите тръгват нагоре. В долари или в евро да държим парите си?

Увеличение на лихвите очаква финансовият сектор. По-голям ще е...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...