петък / 9.06.2023 / 4:24

НАГЛОСТ! Ето какво поиска убиецът на Милен Цветков!

Дата:

Кристиан Николов иска да бъде изцяло оправдан за катастрофата, с която причини смъртта на журналиста Милен Цветков. Върховният касационен съд е насрочил заседание по жалбата му за 19 април, пише „Телеграф“.

Точно преди три години на връх Великден Николов блъсна с джип „Audi“ Q7″ изчакващия със субаруто си на червен сигнал на светофара Милен Цветков. Тежкият инцидент стана на кръстовището до мол „Парадайс“, а Цветков издъхна минути по-късно поради получените несъвместими с живота травми.

По делото експертизи доказаха, че Кристиан Николов е употребил три вида наркотици преди да се качи в автомобила – кокаин, амфетамин и марихуана.

22-годишният младеж пък настоява, че е пил единствено Йегермайстер и е ползвал паста за зъби съдържаща съставки на канабис. Адвокатите му настояват, че някой му е сипал нещо в питието и са категорични, че той не е знаел, че шофира под въздействието на наркотици, иначе е нямало да иска да даде проба пред полицията.

От прокуратурата настояват за присъда 15 години лишаване от свобода и отнемане на шофьорската книжка на младежа завинаги. Софийският апелативен съд обаче постанови 9 години затвор и отнемане на книжката за същия период.

В касационен протест до ВКС от прокуратурата излагат аргументи в подкрепа на това, че инкриминираното деяние е извършено в условията на евентуален умисъл, както и че представлява особено тежък случай. Освен това се навеждат доводи в подкрепа на това, че наложеното наказание следва да бъде увеличено.

От своя страна защитниците на подсъдимия искат отмяна на решението и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд. Според адвокатите Кристиан Николов следва да бъде оправдан изцяло по повдигнатото срещу него обвинение. Алтернативно пледират за изменение на присъдата, като бъдат намалени размерите на наложените наказания.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...