На ПП ще им трябва психиатър щом чуят кой ще е министър в кабинета „Габровски“

Date:

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев хвърли бомба за това какво може да се случи с кабинета „Габровски“ и кое е едно от евентуалните имена на министри, което може да присъства в папката, която неврохирургът ще даде утре на президента Румен Радев.

„Господин Габровски финализира кандидатите, които трябва да обяви в понеделник. Ние не канибалстваме в другите групи, както се случваше преди.

Знаете, групата на „Има такъв народ“ (ИТН) се разцепи след разговори в лаборатории, кабинети и т.н.“, заяви Делян Добрев в сутрешния блок на bTV.

Той обаче изрази песимизъм, че кабинетът с първия мандат ще бъде гласуван, но пък може да мине с третия.

„Надявам се съставът на този кабинет да остане непроменен за третия мандат, защото ние имаме нужда от кабинет от експерти, подобен на този на господин Габровски“, уточни той.

Според Добрев ГЕРБ имат решение, че не могат да правят коалиция с БСП: „Ако мандатът бъде даден на БСП, това означава с доста голяма вероятност нови избори. Ако се даде на „демократична България“ (ДБ), зависи от тяхната позиция – дали са съгласни да подкрепят такъв експертен кабинет“, заяви той.

„Междувременно вчера излезе едно име – това на господин Драгомир Заков. Ако от „Продължаваме промяната“ (ПП) не го подкрепят, явно ще имат нужда от психиатър.

Не може март месец да предлагаш министър и да го избираш, а девет месеца след това да не го подкрепиш. Психиатрите имат свое определение за такова поведение“, каза той.

Добрев обаче допълни, че нито може да отрече, нито да потвърди факта, че името на Заков е сред предложените за министри от кабинета „Габровски“.

„Ако името на господин Заков е в папката, ще ми е много интересно ПП как ще гласуват в сряда“, допълни Добрев.

„Ние не се бъркаме в разговорите на проф. Габровски. Ако някой знае повече, това са Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Възможно е да знаят, защото те са по цял ден с него“, отбеляза той и заяви отново, че проф. Габровски има пълните правомощия да избира министри и да предлага тези, които смята за добре.

Кой е Драгомир Заков?

Драгомир Заков беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков. Той пое поста, след като беше освободен Стефан Янев заради изказване за войната в Украйна.

Драгомир Заков е бил представител на България в НАТО. От 2017 г. до 2019 г. изпълнява длъжността директор на дирекция “Политика за сигурност” в Министерството на външните работи. Бил е и началник в отдел “Контрол на оръжията” към ООН.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...