четвъртък / 30.11.2023 / 13:57

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Дата:

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна мрежа в Дупница. Това решение идва след серия от инциденти и опасно шофиране в най-критичните участъци. Такива колчета бяха монтирани в Кресненското дефиле и на прохода „Хаинбоаз“ и успяха да намалят тежките инциденти.

Голяма част от гъвкавите колчета вече са монтирани. Те са в рамките на 500 метра. Досега се поставени на около 200 метра, предстои останалите да бъдат монтирани днес. Поставени са на отсечката от края на Дупница към парк „Рила“ и село Бистрица.

„Колчетата са същите като в Кресненското дефиле. Разстоянието е 660 метра. Ще бъдат монтирани 200 колчета. Тези от тук надолу ще ги разредим през едно, защото трябва да има разстояние, ако се наложи да мине линейка или ако закъса някоя кола, да има къде да се разминават“, обясни Крум Милев, заместник-кмет на Дупница.

„Статистиката на нарушенията в градската мрежа на Дупница е по отношение на скоростта – над 50 км/ч и показва 11 констатирани нарушения за тази година, спрямо 5 за м.г. Иначе някакви по-фрапантни нарушения за този участък не могат да бъдат изведени. Имало е назад в годините няколко ПТП-та със загинали. Това ще даде една безопасност за гражданите и ще се избегнат рискови изпреварвания в района“, поясни Серги Симеонов – началник на „Пътна полиция“ – Дупница.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...

СОС: Ако бюджетът не мине, 2 200 деца остават без градини

"За първи път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в...