понеделник / 5.06.2023 / 19:29

Мистерия: Мъж изчезва за 22 години и се появява без ни най-малко да е остарял

Дата:

Тази история редовно се публикува в различни антологии за аномални явления, но, уви, никъде не се посочва доколко е вярна и кой пръв я е разказал, съобщават световните издания.

През май 1753 г. мъж на име Алберто Гордони, който бил смятан за уважаван член на обществото и работел като занаятчия и градинар в град Такони, Сицилия, Италия, се разхождал по градския площад, когато внезапно и необяснимо просто изчезнал във въздуха пред очите на множество смаяни свидетели. 

Разбира се, те веднага започнали да го търсят и прегледали всички близки места и къщи, но Гордони не бил открит никъде. Също така в района нямало никакви ровове или други подобни места, в които той вероятно би могъл да падне. 

Изглеждало така, сякаш в един момент този човек е съществувал, а в следващия просто е изчезнал от лицето на земята.

Дните се превръщали в седмици, седмиците – в месеци, месеците – в години, но никой не видял Гордони, той останал безследно изчезнал. Постепенно жителите на града започнали да забравят за него, а след това го забравили напълно.

След 22 години Гордони внезапно се появява там, където е изчезнал. Освен това, съдейки по външния му вид, изглеждало сякаш за това време той не е остарял дори и с една година. 

Когато го питат какво се е случило с него и къде е бил толкова дълго време, Гордони настоява, че изобщо не е изчезнал и че 22-те години, за които се твърди, изобщо не са съществували за него. 

Минават още няколко години, преди Гордони най-накрая да се довери на местен свещеник на име Марио и да му разкаже какво наистина му се е случило. 

Според Гордони в деня на изчезването си той видял пред себе си странен блестящ тунел и влязъл в него.

Алберто изведнъж попада в тунел и той го пренася в „бял и двусмислен“ свят. Там не е имало никакви предмети, а само причудливи аксесоари. Алберто видял нещо подобно на малко платно, покрито със звезди и точки, всяка от които пулсирала по свой собствен начин. 

Там имало едно дългокосо същество, което казало на Гордони, че е паднал през „пукнатина във Времето и Пространството“ и ще бъде много трудно да го върне обратно. 

Алберто горещо поискал да го върне обратно, но съществото не бързало и започнало да му разказва за дупки, които се отварят в тъмното, за някакви бели петна и мисли, които се движат със скоростта на светлината, за душа без плът и тяло без душа, за летящи градове с вечно млади жители.

След това Алберто най-сетне бил върнат на мястото си, но Гордони смятал, че е отсъствал най-много половин час и въобще не очаквал, че всъщност са минали 22 години. 

Свещеник Марио очевидно е бил убеден, че Алберто Гордони му казва истината, и по-късно го завел обратно на мястото, където Гордони изчезнал и се появил отново, за да види дали там отново ще се случи нещо.

Когато стигнали там, Гордони отново изчезнал и този път завинаги. Той не се появява отново нито след година, нито след десетилетия. Тъй като изчезването става точно пред очите на Марио, той се прекръства и нарежда мястото да се огради, наричайки го Дяволски капан. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Определен брой крачки на седмица пазят сърцето, ето колко

Изследвания сочат, че изминаването на 8000 или повече крачки...

Искате да емигрирате? Това са страните, в които е най-лесно да започнеш нов живот

Да пътуваш в чужбина като турист е едно, но...

Шокираща промяна: Собствениците на нови автомобили няма да ги притежават, но ще ги плащат, по настояване на зелените в Европа

В публикации в „Автомедия“ и „България Он Еър“ се твърди, че традиционният бизнес...

Григор Димитров потвърди, че има връзка с красавицата Мадалина

Часове след достойната загуба на Григор Димитров от Новак...