неделя 2 април 2023 | 11:31

Министър с голяма новина за „Лукойл“, милиони влизат в хазната след този ход (ВИДЕО)

Дата:

С ръководството на „Лукойл“ постигнахме договореност от 1 януари 2023 година да прехвърлят цялата си икономическа дейност в България, тоест цялото производство, всички приходи и данъци да бъдат плащани в България, а не както беше досега в Холандия или Швейцария. Това заяви транспортният министър Христо Алексиев.

По думите му според разчетите може да се разчита на приходи в бюджета в хазната от „Лукойл“ в размер на 100 милиона. С тези средства ще бъдат компенсирани най-уязвимите групи в страната, допълни Алексиев, цитиран от БНТ.

Той добави, че мярката за 25 стотинки не е била съвсем справедлива, но ще продължи.

„Споразумението, което се постигна днес, отваря вратата в българския бюджет да влизат повече данъци, както и за облагане на свръхпечалбите“, коментира министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и подчерта, че това ще доведе до трайно разрешаване на проблемите с горивата и техните цени.

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и заместник-министърът на финансите Людмила Петкова проведоха среща с ръководството на „Лукойл България“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ в Министерския съвет.

От страна на „Лукойл“ в разговорите участваха председателят на УС на „Лукойл Нефтохим Бургас“ Илшат Шарафутдинов, Андрей Матюхов, генерален директор на „Лукойл България“ и Александър Величков, юрисконсулт на „Лукойл България“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...