неделя 2 април 2023 | 12:01

Министър Росен Христов с радостна новина за цената на газа

Дата:

Не очаквам да има повишаване на цената на газа през зимните месеци. Това коментира в Бургас служебният министър на енергетиката Росен Христов.

„Нашите анализи показват, че може да разчитаме на едно стабилизиране на цените и както виждате вече обявихме цените за декември, те са все така достъпни от порядъка на 145 лв., като това декември, януари и февруари са месеците традиционно с най-високи цени, така че аз вярвам, че януари и февруари ще може да осигурим газ приблизително в този диапазон, така че зимата да мине сравнително леко”, добави Христов, цитиран от БГНЕС.

Той коментира и изказването на бившия енергиен министър Александър Николов, че ще го даде на прокуратурата за неверни твърдения, че е нанесъл щети за милиони.

„Това е евтин начин за търсене на пиар и медийно внимание. Това, което аз казах е, че министърът на енергетиката трябва да носи отговорност за своите действия и бездействие за това, което се случва в енергетиката. Ако съдът реши, че не съм прав, то аз ще понеса отговорностите, но аз още веднъж го повтарям – министър на енергетиката трябва да носи отговорност Съжалявам, че това е изненада за господин Николов и че ще трябва да го научи по трудния начин, но моята позиция си е такава. В никакъв случай не виждам как това е клевета. Тъжно и смешно е бивш министър да се занимава с клюки и някакви евтини трикове за привличане на внимание“, подчерта Христов.

Енергийният министър коментира и на какви цени в момента се купува газ и на какви цени са купували газ от април до август.

„Виждате изискванията на закона, че всички покупки на газ за период под 12 месеца трябва да се правят чрез тръжни процедури на лицензирани борси. Виждаш, че при тях нещо такова няма. Откакто аз съм министър нямаме нито една покупка без открита тръжна процедура, съгласно изискването на законодателството и това също е факт”, коментира още Росен Христов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...