Майката на психолога Нав с разтърсващ разказ за битката му с рака и деня на убийството!

Date:

Мисля, че този човек е продукт на много неща – семейна среда, общество и може би някакви заболявания. Това трябва да се провери от специалисти. Тъй като живея много дълго време в този блок и знам страшно много неща, които са се случили и единственото, на което съм се уповавала е законова власт, която да вземе мерки. Това разказа пред bTV Слава Иванова, която е майка на убития психолог Иван Владимиров – Нав.

“С този човек няма комуникация, не можем да се разберем. Предния ден Иван слезе и предложи на Румен да си даде телефона, за да може ако има оплаквания от вдигане на шум да звънне”, допълни тя.

“Имах нещастието да говоря със съседа, който е бил свидетел на ситуацията. От това, което чух и имам усещане през годините, си дадох сметка, че това е човек, който е започнал да учи право, има много добри познания и мисля, че това е планирано до най-дребния детайл. Имало е опит да се заличат следите”,

Вуйчото на Иван – Васил Василев, също сподели няколко думи за ужасната трагедия.

“Аз имам въпроси, които изникват в главата ми. За мен това е планирана акция, с детайли, с история, поредното намазване с грес на вратата. Не вярвам в 10-10 и половина вечерта Иван да тръгне да се разправя. От полицията ни питаха къде е личната карта на Иван. Тя му е в джоба, когато излиза, но явно не е била там. Ние нямаме информация с полицията, нямаме контакт с тях. Взеха показания на сестра ми и казаха, че ще се обадят. Имаме много неща, които да решаваме с погребения и т.н. Предстоят ни организации и сигурно ще рухнем след тях”, каза той.

Той разкри, че тялото на Иван е в Съдебна медицина и за да направят погребение първо трябва да изчакат то да бъде освободено.

“Прибирам се с внучето ми с количката от разходка и на вратата имаше разбито яйце. Аз нямам право да изляза с внучето си между 2 и 4. Той ме причака веднъж на отворена врата и ми каза: “Правя ти последно предупреждение”. Всички негови претенции и жалби са за неща от много отдавна минали години, които не са актуални и казвам много смело това, защото всички в блока могат да го потвърдят. Истината трябва да се докаже”, поде майката на убития психолог.

“Обвинявам себе си за това, че имаше една процедура, в която трябваше всички да подадат подписи от входа и да се подаде в прокуратурата. Един съсед не хареса текста ми, защото беше много дълъг и след това тръгнахме по някакви мероприятия и това остана. Попитах адвокатка след време и тя каза, че нямаме какво да направим”, каза още Слава Иванова.

Тя твърди, че Иван винаги е подхождал с разбиране и никога с агресия. Със сигурност си е давал сметка, че това не помага, но двамата са гледали да не прекрачват никога границата.

Слава разказа какво се е случило в деня на убийството на Иван.

“В 6:30 станах от леглото и по невнимание съборих телефона си. Стената до врата беше напръскана, а на балкона ми имаше яйце, заради изпуснатия телефон. Имахме проблем с едно разгонено коте. Едно одеяло, което е било по-дълго, той го беше издърпал и го беше стъпкал в калта. Когато отидох на входа и го взех майка му беше на входната врата и не се въздържах и й казах: “Виж, сина ти ми е стъпкал прането”. Тогава Иван отиде да му даде телефона си, което не даде резултат. После аз заминах за Ихтиман, а той отиде на представление на Морфов и когато се е прибирал в 22:30 вечерта е станало това”, каза Иванова.

“Не смея да си стъпя на пода. Не смея да вървя. Категорично трябва да се махна от там. Той носеше сърце като факла. Всяко негово действие и всяка негова дума беше урок. Надявам се да съм го научила на нещо, но той ме научи на повече”, разказа тя.

“Иван се разболя от рак и аз му казах нещо не на място – че за 27 години е живял повече, отколкото други за цял живот. Изплаших се от това, което казах. На следващия ден дойде и ми каза: “Майко, Бог ме обича и иска да си пренаредя живота”. Имаше момент, в който пречупи всичко негативно и тръгна само нагоре. Надграждаше, работеше върху себе си и най-голямата ми болка е, че не осъществи мечтите си. Всичко, което държеше в себе си, той беше постигнал състоянието на пълен съд и трябваше да го раздаде на хората. Той отиде да учи в Америка, за да се върне и да промени България”, завърши майката на убития Иван.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...