неделя 2 април 2023 | 12:44

Лили Иванова е въдворила сестра си в старчески дом, въпреки нежеланието ѝ

Дата:

Лили Иванова е въдворила тайно сестра си в старчески дом. Магда, която е кака на певицата и скоро ще навърши достолепните 86 години, е била настанена в елитен хоспис в столицата преди няколко месеца, позовавайки се на от хора от обкръжението на естрадната икона.

Магда нямала особено желание да заживее в дома, но принудена от обстоятелствата, склонила. След като преди няколко години била блъсната от камион, възрастната дама трудно се възстановила, а впоследствие станала трудно подвижна.

И тъй като нямало кой да полага грижи за нея, макар да има дъщеря, било взето решение да бъде настанена в един от най-елитните старчески домове. Таксата за пансиона е над 2000 лева на месец, които заплащала Лили Иванова.

„Магда се надяваше, че сестра ѝ ще я прибере при нея и ще назначи жена, която да я обгрижва. Лили обаче беше категорична, че не може да се занимава с нея, защото си има свои грижи и проблеми. Така жената отиде в хоспис, въпреки нежеланието си”, възмущават се от коравосърдечността на изпълнителката на „Ветрове” нейни колеги.Те са потресени, че вече няколко месеца певицата все няма време да посети най-близкия си човек от фамилията. Естрадната звезда се обаждала по телефона на Магда веднъж седмично, колкото да се информира набързо има ли нужда от нещо.

По-голямата сестра на примата не е успяла да проходи след тежката катастрофа, която преживя през зимата на 2016 г. Пред входа на скромната си гарсониера в панелка в столичния квартал „Банишора“, Магда бе блъсната от бус. Старицата оцеля като по чудо в зловещото меле, след което дори бе тръгнал слух, че е починала. Оказа се обаче, че просто е била в тежко състояние, а заради нанесените ѝ травми бе решила да води съдебно дело.

Единият ѝ крак беше потрошен на няколко места вследствие на инцидента и заради това се наложи и операция. Месеци след катастрофата възрастната жена чакаше обезщетение за причинени неимуществени вреди от шофьора, но парите така и не идваха.

Затова тя заведе дело срещу застрахователната компания, в която бил застрахован бусът. Процесът приключи в нейна полза и Магда успя да вземе сумата от 5500 лева, но длъжниците не ѝ платиха лихвата, заради което заведе и второ дело.

Лили и сестра ѝ никога не са били близки, издават познати на естрадната певица. Двете се скарали преди няколко десетилетия, когато Лили поискала да осинови дъщеря ѝ. Магда, естествено отказала, което много огорчило певицата и тя спряла да общува с нея дълго време.

В първите години на демокрацията Магда почти бедствала. За да се издържа, жената се принудила да продава корнишони на пазара. Впоследствие Лили и кака ѝ затоплиха отношенията си, но между тях така и не се възцари истинска сестринска любов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...