Лена Бориславова ще съди Слави Трифонов и сценаристите му заради обидна песен

Date:

Нов скандал се оформи след задочен сблъсък в социалните мрежи между лидера на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов и бившия шеф на кабинета „Петков“ Лена Бориславова. Той по всичко личи, че ще бъде решен в съда.

Вчера Слави Трифонов пусна в профила си във фейсбук песен, в която главно действащо лице е Бориславова.

„Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за „Капитан Андреево“ и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно“, написа в страницата си Трифонов и публикува видео към песента.

Това предизвика вълна от полюсни коментари и остра критика.

Не закъсня и ответният отговор.

От партия „Продължаваме Промяната“ заявиха категорично, че ще подкрепят всички правни мерки, които Лена Бориславова предприема „във връзка с клеветническата кампания срещу нея“.

„Към списъка от ответници в съда току-що се присъедини и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се чувства най-голям мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение“, посочиха още от ПП.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprodalzhavamepromyanata%2Fposts%2Fpfbid024sBEDstYEJrrjnRPDmUXAKTTZBU2kYzm427cUmgQo1KRkBPY46kYnaPgk3Hr2BNil&show_text=true&width=500

Журналистът Мария Касимова – Моасе коментира  нападките към бившия шеф на кабинета и съдебните действия, които ще предприемат от „Продължаваме промяната“ срещу сценаристите на Слави Трифонов заради видео за Лена Бориславова.

Тя определи проявата като антикултурна и грозна. „Това е едно никакво видео, това се е случило в компания, както бих го нарекла иронично край лагерния огън, когато хора с оскъдни възприятия и неконтролируеми емоции правят рими за някого и това им доставя физическо удоволствие да му се подиграват. Подигравките в нашата среда, когато са насочени към жена винаги са свързани или с нейно предполагаемо поведение, или обратното“, заяви Моасе определи нивото като „покъртително ниско”, а действието като „тотална безпомощност“. Тя е на мнение, че това не е сатира.

Журналистът смята, че за да противостоим на такива прояви трябва да създаваме смислени неща.

Чисто юридически каква е формата на едно слово е без значение дали за него може да се носи отговорност или не. Европейската конвенция за правата на човека говори не само за слово, но и за свободно изразяване във всяка друга форма. Това каза от своя страна адвокат Александър Кашъмов в „Твоят ден“.

„Свободата на словото и защитата на доброто име и на личното пространство са две от най-сериозните, основни, човешки права. Балансът между тяхната защита е единствената гаранция, че обществото остава демократично, за да има и свободен дебат и да бъде защитена и личността“, поясни адвокатът.

“Няма пречка една песен да бъде и сатира и допустимо слово, но въпросът е дали е допустимо слово или навлиза в такава степен в личното пространство, че това не може да бъде допускано в правовия ред, поясни той. В демократично общество това се преценява от съда. Голяма част от тези дела се бавят, защото системата е претоварена с всякакъв вид дела, каза Кашъмов. Необходими са промени в законодателството”, завърши той.

Михал Камбарев от “Продължаваме промяната” също сподели поста за Бориславова и написа: “Гатанка! Кое е това нещо, което е: 2 метра високо, а по-ниско от Лена. За ценности говори, а не притежава такива. На мъж прилича, а не е. Що е то?”

Андрей Гюров от ПП също изрази своята подкрепа за Бориславова. 

“За пореден път ставаме свидетели на грозна провокация от хора, които не успяха да се реализират и целят да откажат младите от политиката, потъпквайки една силна жена. Това демонстрира много по-дълбок проблем в нашето общество и разбиранията за мястото на жените в него. Лена Бориславова е борбена, интелигентна, можеща и всеотдайна. Тя избра да пожертва личното си време и кариерата си, за да се бори за една по-добра България. Тя е пример за жена, която не се страхува да застане на първа линия на политическата сцена и нито за миг не спря да отстоява позицията си! Всички ние от Продължаваме Промяната заставаме до Лена и се противопоставяме решително на кампанията, водена срещу нея. Преди всичко ние сме отбор, а не просто политическа партия и сме тук, за да се борим заедно”, написа в социалните мрежи той. 

Настимир Ананиев от ПП заяви, че Лена Бориславова е била цел на много атаки и фалшиви новини през последната година.

“В България умните жени плашат – най-вече small-dick-energy-мъже, но и не само! Поредна грозна атака от гологлавия “шоумен” и придворните му сценаристи излезе днес! Когато всичко ти е малко, мозъка също – друго не очаквайте! Целта е да се откажат младите и можещите да се занимават с политика”, посочи Ананиев в социалните мрежи. 

“Аз подкрепям Лена, трябва и Вие да я подкрепите! Млада, образована, кадърна жена, която вместо да прави кариера се включи в българския политически живот, за да могат повече българи да живеят нормално – статутквото и Булгар Булгар не може да приемат това! Срещу мен също тече клеветническа кампания с лъжи и фалшиви новини и напълно я разбирам! Разбирам, че системата като не може да те държи с компромат или папка се опитва да ти съсипе имиджа и доверието в теб! Не трябва да го позволяваме”, завърши той. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...