Лена Бориславова пусна наръчник на таен език с новите опорки на ПП за хартиената бюлетина

Date:

“Когато бяхме малки, със сестра ми играехме на една игра – говорихме си наобратно, за да не могат възрастните да ни разберат. Имахме си наш „таен“ език. Например ако тя кажеше, че не ѝ се яде сладолед, означаваше, че иска мелба. Възрастните, разбира се, винаги знаеха, какво всъщност целим.

Последните дни и словоизлиянията на лицата на хартиената коалиция ме върнаха назад към този спомен. Говорят си наобратно, но, разбира се, всички знаят какво всъщност целят. Делата им ги издават”. Това написа във Фейсбук началникът на политическия кабинет на правителството на Кирил Петков Лена Бориславова.

Ето и останалата част от изложението й:

Кратък тълковен речник на ГЕРБ (ДПС и БСП):

„Това са машините на Мадуро“ – това са машините, гласувани от ГЕРБ и поръчани от председателя на ЦИК, назначен от ГЕРБ по време на мандата на ГЕРБ.

„Как да се доверим и да знаем какво има на тази „вълшебна“ флашка?“ – Знаем какво има на флашката, но то не ни устройва. (авт.бел.: предлагам депутатите на ГЕРБ да започнат да си получават заплатите на ръка, защото съм убедена, че няма как да се доверят на някакъв софтуер да им поддържа банковите сметки! П.С. поне сега разбрах защо ББ държи всичко в шкафчето!)

„Българите ги е страх от машините“ – българските граждани се оправят отлично с електронните кантари в магазините, с телефони с тъч скрийн, с онлайн банкирането, а пък баба играе компютърни игри, когато ѝ е скучно.

„Ние зор за хартиена бюлетина нямаме“ – нищо друго не ни е по-важно от завръщането на хартиената бюлетина! Ще гласуваме цяла нощ, няма да питаме обществените организации, и в никакъв случай няма да позволяваме отлагане на заседанието!

„Трябва да решаваме проблемите на гражданите, да се държим отговорно“ – ще гласуваме единствено промените в изборния кодекс, няма да подкрепим декларацията на ПП за внасяне на закон за бюджета от служебното правителство, пенсионерите години наред живяха под прага на бедност – свикнали са, а млади семейства така или иначе почти няма… съдебната реформа и без друго чака 12 години… ще почака още малко.

„Вслушваме се в хората“ – да закрием обществения съвет към ЦИК!

„Искаме честни избори“ – искаме пак да можем да направим близо половин милион хартиени бюлетини невалидни.

„Ние сме истинскиТЕ Евроатлантици“ – не ни пука за евроатлантизма, но пък вече построихме Турски поток, така че драма няма.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...