понеделник / 5.06.2023 / 20:15

Лекарката от Враца, обвинена, че била пияна, проговори: За какво да съжалявам

Дата:

Здравното министерство започва проверка в центъра за Спешна помощ във Враца. Предстои „Медицински надзор” да изземе и прегледа цялата документация за дейността на структурата. Дотук се стигна след смъртта на 3-годишно момченце при катастрофа във вторник. Близки на жертвата твърдят, че една от лекарките, пристигнали на мястото на инцидента е била под влияние на алкохол.

По-късно това показа и тест с дрегер. Лекарката продължава да твърди, че не е употребявала алкохол и дори не е подписвала протокол за теста.

Директорът на центъра обяви пред Нова тв, че резултатът от дрегера е 1,44 промила. От Спешния център във Враца твърдят, че са били на място 5 минути след подаването на сигнала.

„Вече имаше много хора. Всеки викаше, че детето е мъртво. След нас дойде полиция и Гражданска защита”, обясни колежка на обвиняваната лекарка.

Друга тяхна колежка, също присъствала на мястото, обясни, че детето вече е било загинало.

„Отидох на място, видях, че детето е затиснато под ламарините на автомобила. Помолих полицаите да помогнат, да вдигнат колата, за да го извадим. Детето нямаше жизнени показатели. Д-р Димова съдействаше в линейката”, обясни Диляна Йорданова.

„Абсолютно по правилата е действала д-р Димова, беше много адекватна. Винаги е била адекватна в работата си”, категорична е Геновева Георгиева.

„Разбираме семейството, че това е огромна трагедия. Ние също сме родители, разбираме ги. Надявам се майката на детенцето да се възстанови”, каза още Георгиева.

Медиците казват, че са в шок от положителната проба за алкохол на колежката си.„Не сме я виждали да пие алкохол. Предният ден вдигна кръвно”, обясни Диляна Йорданова и потвърди, че на докторката са дадени лекарства.

Според директорката са Спешния център алкохолната проба е показала 1,44 промила.

„Д-р Димова ми каза, че не пие, не приема алкохол и е дошла на работата си със собствения й автомобил. Виждам колко добре е написан фишът, нямаше дъх на алкохол. Как решиха да я обвинят?”, пита директорката на Спешния център д-р Галина Лещарска.

Тя каза, че ще разгледа отново всички обстоятелства, преди да реши дали да уволни лекарката.

Екипът присъствал на мястото на катастрофата обаче смята, че близките на детето са били агресивни. За катастрофата предстои да се произнесат експертите от полиция и прокуратура по образуваното вече досъдебно производство.

Диана Димова проговори пред bTV за инцидента.“Тук съм от 4-5 месеца. Няма как да имам вина, при положение, че целият ни екип бе изваден в работно време на място и ситуацията бе неспасяема. Не знам какво се случи, защото вторият екип излезе да спасява майката.

Беше в реанимация, защото бях на работа. Нямам идея, което не ми пречи да се обадя и да попитам, но искам да си отпочина. Дежурствата ни са много тежки. Не знам дали знаете какво значи Спешна помощ”, каза тя.

Лекарката се обърна към близките и каза, че съжалява за случилото се.

“Доколкото разбрах бащата е виновен. Аз за какво да съжалявам? Колегите в спешния център направиха всичко да стабилизират майката, но аз да чувствам вина – това е абсурд”, категорична е тя.

“За съжаление, детенцето беше мъртво, когато пристигнахме”, завърши д-р Диана Димова.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...