четвъртък / 30.11.2023 / 12:09

Криминален психолог изобличи каква е истинската цел зад завръщането на Васил Божков

Дата:

„Ролята, която Васил Божков трябва да изиграе, е свързана с местните избори. Да почнем с атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев, после посещенията на президента в ЮАР, убийството на Къро и пуснатите записи, с линчуването на Гешев, т.нар. сглобка, кандидатирането на Васил Терзиев за кмет на София и убийството на Алексей Петров“, каза криминалният психолог Росен Йорданов. 

По негови думи Божков има репутацията на човек, който не играе в неуговорени мачове. Дори се спекулирало, че има общо с Путин и е имал връзка с Пригожин и т.н.

Васил Божков е имал връзки с дълбоката държава, ключовият въпрос е с кого е сключил сделката, а не защо сега се връща“, допълни Йорданов в сутрешния блок на bTV. Според него той винаги е имал връзки с Държавна сигурност, както и Алексей Петров.

„Цели поколения не си дават сметка какво е Държавна сигурност – добре организирана система от хора с връзки“, каза още криминалният психолог.

По думите му възможност на Божков да му е обещано друго и накрая той да изиграе бутафорна роля също има. Според Йорданов той няма шанс да спечели местните избори, но чрез кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София „голямата цел“ е именно тази – обществото да приеме хора с „подобна биография“.  

А за политолога доц. Стойчо Стойчев завръщането на Васил Божков у нас е свързано с нещо значимо, случило се през последните седмици като убийството на Алексей Петров. „Това е последното, което му е пречело и е актуално“, каза Стойчев. 

Политологът разкри и защо самият той е присъствал на погребението на Алексей Петров. „Бяхме колеги в пловдивския университет, където той ме покани да преподавам“, заяви доц. Стойчев.

„Трудно е и да се направят някакви договорки с прокуратурата, която не дава заявка да подхожда снизходително към Божков“, коментира адвокат Димитър Марковски. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Хванаха мъртво пиян, карал с близо 4 промила

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж,...

Фалшиви, секс стимуланти и чай за отслабване спипаха на „Капитан Андреево“

Недекларирани фалшиви стоки, сексуални стимуланти и сашета чай за...

Хванаха мъж с близо 400 хил. лева за търговия с вот в Несебър

В офиси и имоти на задържания са открити 180...

Огромна трагедия в пазарджишкото село Черногорово

Убийството е извършено с огнестрелно оръжие Мъж застреля съпругата и...