четвъртък / 30.11.2023 / 12:33

Костадин Костадинов: Искат забрана на „Възраждане“, защото не могат по друг начин да се преборят с нас

Дата:

„Искат забрана на третата политическа сила в страната, защото не могат по друг начин да се преборят с нас“. Така лидерът на „Възраждане“ коментира пред БНР искането на група общественици да се забрани дейността на партията. Костадин Костадинов ги определи като „лица, от които лъха силна интелектуална немощ“.

„Има цели фамилии в списъка. Всички тези хора са избиратели на ПП-ДБ. Това не е гражданска инициатива, а димна завеса на ПП-ДБ, които се опитват да отвлекат вниманието от факта, че предадоха собствените си избиратели. Председателите на тези хора договаряха назначенията в бъдещото българско правителство с американския и други посланици“, заяви Костадинов.

Той ги обвини в липса на реакция при определяне на бюджета за култура, който според него, е скандално нисък: „Тези хора посегнаха и на националния ни празник. Те опростачват нацията“.

Костадинов не изключи възможността да се види в съда с голяма част от хората, участващи в групата, която работи за забрана на партия „Възраждане“.

Лидерът на „Възраждане“ напомни, че от партията му са пуснала сигнали в прокуратурата срещу Асен Василев и Кирил Петков за държавна измяна, но все още не са получили отговор. По тази причина смята, че България е завзета държава.

Костадин Костадинов покани противниците на „Възраждане“ на дебат, въпреки че е сигурен в отказа от тяхна страна.

Лидерът на „Възраждане“ коментира присъствието си на конгреса на „Алтернатива за Германия“, където произнесе и реч: „Искаме съдбата на нашия общ европейски дом да се решава от европейците. Нормално е Европа да се представлява от носителите на християнските и европейските ценности. Имаме общи противници и проблеми, задължително е да имаме и общи действия“.

Той обясни, че „Възраждане“ и „Алтернатива за Германия“ си поставят за цел на следващите европейски избори формации като техните да станат втора политическа сила в Европа. Посочи, че имат контакти и с подобни партии от Испания, Франция и Финландия.

„Ще установим обща група в ЕП“, заяви Костадинов.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...