Консула от Родопите измъкна над 17 бона от чуждестранна студентка, а сега…

Date:

61-годишният Салибрам Емин от Кърджалийско, наричан в родния си край Консула и Консула от Кърджали, остава в ареста за измама на чуждестранна студентка, пише 24rodopi.com.

Пловдивският окръжен съд потвърди определението „задържане под стража“ на Консула от Кърджали, който нанесъл вреда на чужденката в размер на 17 640 лева.

Срещу него бе повдигнато обвинение за това, че в периода от месец септември 2020 г. до юни 2021 г. измамил чуждестранна студентка.

Момичето е шведска гражданка от иракски произход, на 25 години. По делото бе установено, че обвиняемият обещавал на пострадалата да й съдейства за прехвърляне на брат й, който бил студент в Медицинския университет в гр. Плевен в Медицинския университет в гр. Пловдив, където учела тя.

Жената открила мъжа чрез посредник в група в мобилно приложение. За извършването на услугата на няколко пъти пострадалата му превела общо 9 000 евро с горепосочената левова равностойност.  

Обвиняемият настоявал парите да бъдат предоставени от пострадалата в брой, но тя ги превела по банкова сметка на негов близък. След това обаче той престанал да отговаря на мобилните си телефони и не предприел никакви действия по прехвърлянето на брат й в МУ-Пловдив. Така той загубил студентските права и бил отписан от МУ-Плевен.

Така защитата му изиска от магистратите домашен арест, защото здравословното състояние на Емин не е добро и това  пречи за пребиваването му в ареста. В последните си думи към съда  Салибрам Емин каза, че иска да върне сумата, която е взел.

Въпреки това окръжните магистрати прецениха, че има достатъчно доказателства, за да се  направи предположение, че именно мъжът е извършил това престъпление. Според тях ако той бъде пуснат от ареста има опасност да извърши друго престъпление, предвид богатото си съдебно минало. Така съдът остави в ареста 61-годишния Салибрам Емин. Определението на Окръжен съд е окончателно.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...