петък / 22.09.2023 / 14:35

Конспиративна теория: Пригожин може да е жив, в ход са фатални за Русия процеси

Дата:

Военният експерт Олег Жданов не изключва конспиративната теория лидерът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин да е жив, предаде агенция УНИАН.

„Има много доказателства, че той е починал. Въпреки че винаги оставям някакъв процент, че това може да е операция за прикритие“, каза той. „Всички очакваха смъртта му и аз казах, че след бунта, който той ръководи, въпросът за неговото елиминиране е само въпрос на време“.

В същото време Жданов е уверен, че този инцидент може да даде началото на необратими процеси в Русия. „Това е следващият етап от „метежа на Пригожин“. Този процес ще бъде фатален за Русия. Самият бунт показа, че Путин няма пълна власт, че Путин е загубил монопола си върху правото да използва сила, загубил е монопола си върху право да управлява страната. Путин чувства, че властта му се изплъзва”, каза експертът.

Според него катастрофата на самолета на Пригожин също показва, че конфликтът между Министерството на отбраната и ФСБ на Руската федерация е излязъл на повърхността: „Това вече не е задкулисна битка, това е открита борба, която ще има далечни политически последици“.

Руският президент Владимир Путин поднесе вчера съболезнования на семейството на основателя на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин, за когото властите съобщиха, че е загинал при разбиването на частния му самолет. Това е първата реакция на Путин на гибелта на Пригожин. Руският бизнесмен, близък до президента, играеше ключова роля във военната кампания в съседна Украйна, преди да оглави неуспешен кратък бунт срещу властта през юни.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Стадо овце изядоха 100 кг канабис в Гърция

Стадо овце изяде близо 100 кг канабис за медицински...

Разходите на САЩ в Украйна в четири диаграми

Съединените щати са вложили повече от сто милиарда долара...

Гърция под блокада заради мащабна стачка

Гърция е под блокада днес заради стачка в редица...

Напрежението ескалира! Полша поряза тежко Украйна заради вноса на зърното

Един от най-верните съюзници на Украйна - Полша, обяви,...