Кола гори край Провадия, шофьорът виси в несвяст през вратата и изведнъж…

Date:

Млад мъж оцеля по чудо при катастрофа в Добричко. 28-годишният шофьор губи контрол над колата и следствие на удара возилото се възпламенява. Трима мъже обаче му се притичат на помощ и успяват да го извадят невредим.

Пострадалият Тончо Тодоров се възстановява в болницата в Добрич. Травмите му според това, което се е случило, са почти незначителни.

Казва, че го болят таза и гърдите, но вече се чувства по-добре.

„След Бъдни вечер реших да прибера баща си до Провадия. На връщане видях три дупки на пътя и реших да ги избегна, при което изгубих контрол и се врязах в едно дърво. След това отидох в канавка и автомобилът ми се възпламени. Ударих си главата. Вратата на колата е била отворена и половината ми тяло е било навън. Не помня всичко“, разказа катастрофиралият мъж пред bTV.

„Започнах да викам „Помощ! Горя! Помощ! Горя!“. Помогнаха ми три момчета“, каза още той.„Качвах Одринския баир и видях пушек в далечината. Разбрах, че гори кола. Стигнахме до нея. След като спрях, дойдоха още две момчета – млади, красиви и безстрашни. Когато стигнахме, колата вече беше почнала да гори. Беше страшно, не знаехме дали автомобилът има газова уредба, дали резервоарът няма да се взриви. Тръгнах да хващам краката, но той започна да вика, че не ги усеща. Двете момчета го хванаха за ръцете“, разказа Вълчан Вълчанов, който помага на Тончо да оцелее.

„На всеки може да се случи, дупките са ужасни. Не се чувствам като спасител“, каза още той.

Следващите спомени на Тончо са от много хора около него и жена, която усеща като майка, която му казва да не заспива.

„Целият съм натъртен, но счупено нямам. Ще се възстановя. Наел съм адвокат, който се занимава с дела към АПИ“, коментира още пострадалият мъж.

От агенция „Пътна инфраструктура“ казват, че този пътен участък не е ремонтиран от десетилетия. През лятото е направено изкърпване, но се отварят нови дупки, които сега ще бъдат запълнени със студен асфалт. Същинският ремонт ще започне през следващия строителен сезон.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...