петък / 9.06.2023 / 3:19

„Кърлежите“ налазиха курортите! Дебнат ни на пистите, за да ни одерат с 600 лв.

Дата:

Ястия на космически предлагат ресторантите в зимния курорт Боровец. Въпреки че няма отлив на туристи от ски дестинациите в страната, според експерти цените ще окажат негативно влияние върху имиджа на страната ни като достъпна зимна туристическа дестинация. 

Експерти предупреждават, че в курортите са измислили и друг начин да ударят тежко по джоба туристите. Доц. Румен Драганов определени подобни хора като кърлежи и предупреди, че може да ни се наложи да платим 600 лв. за определена услуга.

Парче баница за 11 лв. и порция суджук за 30 лв. предлагат ресторантите в зимния курорт Боровец. Въпреки че няма отлив на туристи от ски дестинациите в страната, според експерти цените ще окажат негативно влияние върху имиджа на страната ни като достъпна зимна туристическа дестинация. 

Снимката с колосалните цени обиколи социалните мрежи. Тя беше публикувана от предприемача Здравко Василев, но по думите му е заснета от негов приятел, който е останал възмутен от видяното.

„Снимката не е моя. Снимката е на мой приятел, който пътува по целия свят по едни от най-класните зимни курорти, който беше не възмутен, даже не му се говореше по тази тема. Думите му бяха: „Пародия на всичко, което трябва да бъде един зимен курорт“, коментира Василев, станал известен с участието си в „Биг Брадър“.

Според експерти проблемът е в търговските обекти и предлаганите услуги извън местата за настаняване в зимните ни курорти. 

„Това не са само хранителни продукти. Това са и т.нар. „кранкенваген“. Там се разхождат лекари, които чакат някой да си удари главата и да му вземат 600 лева“, отбеляза директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов. Експертът определени подобни търговци, хотелиери и медицински лица като кърлежи, които смучат каквото могат от туристите.

По думите му у нас има не само хора, които мародерстват на гърба на туристите, но и такива, които полагат усилия да им предоставят качествени услуги и незабравими преживявания.

Безспорно подобни сигнали за нереално завишени цени влияят върху имиджа на родните ни курорти. 

„Само за декември над 200 000 българи са пътували с цел туризъм в чужбина. Средно извън страната се остава около седмица. Това са 1,4 млн. нощувки само за декември. Сега си представете, че двата комплекса – Боровец и Пампорово, не могат да направят повече от около 600 000 нощувки за целия сезон“, посочи още Здравко Василев, който е собственик на заведение в Приморско. Той прогнозира отлив на туристи заради завишените цени. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...