четвъртък / 30.11.2023 / 12:32

Какво се случва? Радев понижи по служба един от най-близките си хора

Дата:

Досегашният секретар на президента – Пламен Узунов, е понижен в съветник. Промяната е станала с указ от 3 юли 2023 г., пише Марица бг.

Пламен Узунов бе назначен в президентството за секретар по правни въпроси и антикорупция през 2017 г. и продължи да изпълнява тази длъжност и във втория мандат на Румен Радев. 

Понижаването му съвпада с поредица от рокади, с които в президентството са половин дузина министри от последния служебен кабинет.

Радев назначи доскорошния премиер Гълъб Донев за началник на кабинета си. В екипа на президента влизат и други пловдивски кадри, членове на служебния кабинет.

Бившият министър на транспорта Христо Алексиев вече е секретар по икономиката, Явор Гечев (бивш министър на земеделието) е съветник по въпросите на селското стопанство, а Александър Пулев (бивш министър на иновациите) – съветник по иновациите. 

Пловдивчанката Мария Юрукова съветва държавния глава по вътрешна политика, съгражданинът й Стефан Годжевъртов – по сигурност и отбрана.

За разлика от Пламен Узунов, който губи позиции, бившият кмет на село Труд Николай Копринков запазва поста си като секретар по вътрешна политика към президентството.

В същото време секретар по правните въпроси става служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Друг служебен министър – Росица Карамфилова-Благова, която оглавяваше МОСВ, беше назначена за съветник по екология. 

Бившата заместник-министърка на отбраната Катерина Граматикова пък от вторник, 4 юли, стана съветник по регионално развитие.  

Руси Иванов е секретар по външната политика, Кирил Атанасов – за връзки с медиите, а Димитър Стоянов ще отговаря за сигурността и отбраната.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...