понеделник / 5.06.2023 / 20:22

Извънредно! Борисов обяви решението си за третия мандат

Дата:

Нас ни поставят в най-лесната позиция. Върховният ни орган е забранил да взимаме решение. До този момент нямаме покана. Те сега идват на това, за което от два месеца говорим. Няма лошо да има лидерски дебати. Вместо Корнелия Нинова да казваше, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, да каже да се съберат лидерите и да решат при кой и при какви условия това може да се случи. Това заяви на брифинг лидерът на партията Бойко Борисов. 

„Ние с правителството на проф. Габровски им предложихме отдалечени експерт“, припомни Борисов и добави: „Но всички тогава решиха да мълчат. Промяната и ДБ какво постигнаха – декларация с 63 души, даже самата партия на Промяната не беше в пълния си състав, за да гласува. Може да се разговаря, но нашата позиция ще е много твърда, защото имаме решение на конгреса“, поясни лидерът на ГЕРБ.

„В тази нелека ситуация, те имат шанс да си направят правителство. ДБ и ПП бяха в правителство с тях. Заедно с „Български възход“, ако си намерят и друга подкрепа, а те могат, мога да си направят правителство и без нас. И тук опитът на ДБ да кажат, че с БСП не могат…ами те можаха досега, а сега имало червени линии. Вече ги няма тези линии.

Оръжието и подкрепата с военна техника за Украйна, това е законно, то няма да стои пред ДБ и БСП. Вече има закон и това е приключило. Ректорите за „Козлодуй“ не стоят вече на вниманието на парламента, те са в закон. Северна Македония я няма като червена линия, те вече преговарят с ЕС, благодарение на вас.

Преговорите с „Лукойл“ – те няма за какво да спорят. За Шенген пък имат пълната ни подкрепа на нас. Така че не мога да ги разбера защо така срамежливо искат да се забрави един такъв период“, каза Борисов. 

„Ако ни поканят на преговори, ще отидем и това ще чуят“, каза той, но изрази съмнение да го направят. „Ние свикнахме кабинетите да са безлични, защото Радев си управлява еднолично“, отбеляза бившият премиер.

„Г-жа Нинова правилно се е подготвила, но това трябваше да го направим преди 2 месеца. Шанс за правителство има огромен от партиите, управлявали досега. Огромна възможност има да се направи правителство“, каза Борисов.

„Тикаме напред, но с никаква скорост. Държавата няма визия, не стоим сериозно отвън. Вече опорките, че ГЕРБ са им виновни, приключиха. Ние се превръщаме вместо държава, в която „Съединението прави силата“ в сбор от агитки“, заяви той. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Ангелски подарък: Преслав вече вижда през очите на Даная, която си отиде само на 15

17-годишният Преслав Георгиев вече вижда света през очите на...

Ясен Тодоров: От вчера дрон влиза в терасата на ваканционно жилище, което ползвам всеки уикенд

„Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев...

Евакуираха персонала и клиентите на банка заради сигнал за пожар

Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи...

Васил Божков: Готов съм да се върна в България като защитен свидетел

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, написа във фейсбук...