Източник от ГЕРБ огласи данни от доклад, предаден на Борисов, колко повече депутати ще има партията му на новите избори

Date:

Между 13 и 17 депутатски места ще спечели ГЕРБ, ако партията не подкрепи правителство в рамките на 48-ото Народно събрание (НС) и следващите избори се проведат през март 2023-та година.

Този анализ, след проучване на общественото мнение, е предаден на Бойко Борисов, разкри пред 24rodopi.com отлично осведомен за случващото се в централата на ГЕРБ източник. Той борави и с информация за хората, които посещават лидера на партията в Банкя.

Ако Бойко Борисов нареди на своите да подкрепят третия опит за кабинет с мандат на „Български възход“, това би било „2-3 месеца управление на „сламен“ човек и началото на края на ГЕРБ“.

Вариантът „ГЕРБ да даде живот на кабинет на акад. Николай Денков“ е немислим, защото тази подкрепа би била „катастрофа за политическа сила №1“. Освен това предложеният от Кирил Петков за премиер Николай Денков бил възприеман от хората като „даскалско-консуматорска номинация“.

Без подкрепата на ГЕРБ е невъзможно правителство в рамките на този парламент, но пък „мозъчният тръст“ на Бойко Борисов обяснявал, че трябва да се демонстрира желание за съставяне на редовен кабинет, без да се стига до грешна стъпка с гласове „за“ предложението на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Само външни сили биха принудили политически формации извън ПП и „Демократична България“ (ДБ) да гласуват за кабинет „Денков от ПП“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...