неделя 2 април 2023 | 12:38

Изненадващо предложение от ГЕРБ към ДБ кой да им е премиер, ако вземат мандата 

Дата:

Гледах как докладът на „Джепкорп“ беше подкрепен от 190 депутата, а колегите от ДБ се въздържаха. Този доклад, Христо, няма стойност. Дали прокуратурата, дали някой от МВР, дали от следствието, ще се занимават, те са независими. Как избраха приятелската фирма, закараха я в Гранитна зала и им дадоха цялата енергетика и само, че се срината, я спасиха да не отиде в ръцете на олигарсите.

Така лидерът на Бойко Борисов се обърна към Христо Иванов на брифинг на ГЕРБ.

„Поздравявам колегите от „Демократична България“ и ДПС, заяви Борисов и изброи законопроекти, подкрепени от тях и ГЕРБ.

„Тези партии са ги разобличили и са отпочнали реална борба с корупцията. Друг е въпросът защо по времето на ПП от ДБ си мълчаха, докато това се случва

„Поздравявам и г-жа Нинова. Разбира се, че така трябва да постъпите“, каза той относно заявеното намерение да покани на разговори политическите лидери.

„Големите решения се взимат на лидерско ниво. Да, аз ще дойда и ще ви питам вие какво искате – избори, правителство на компромиса“, каза Борисов.

„Христо, поздравявам те добре, като вицепремиер беше добър, честен, нямам забележки към теб и в човешки и личен план. Одобри кабинет с мин.-председател Христо Иванов, покани ни и кажи при какви условия може да се случи“, призова той съпредседателя на ДБ.

„Да подпишем документ, нов обществен договор. Лидерите, нашите министри, че няма да извършват каквито и да е незаконни действия, дори да не си помислят. Така че политическата система дори да не се занимават с това. Такава правосъдна реформа и ние искаме“, допълни Борисов.

„С третия мандат, събери лидерите, покани г-жа Нинова, покани Костадинов от „Възраждане“, покани Карадайъ, покани Стефан Янев. Това е новият обществен договор. И политическата класа да каже – това трябва да се изпълни“, призова лидерът на ГЕРБ.

„И оттам нататък се отпушва всичко останало“, коментира той.

В края на брифинга Борисов се обърна към младежите на ГЕРБ: „Хубав уикенд и слушайте само Вагнер. И подобни – Моцарт, Щраус. Не се занимавайте с чалга“. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...