Изненадваща реформа: Ликвидират КАТ, първо Пловдив остава без катаджии, каква е целта

Date:

Пилотен проект, в който сектор “Пътна полиция” ще остане на практика без катаджии, стартира от 1 февруари в Пловдив. Според намеренията на ръководството на Областната дирекция на МВР служителите на КАТ ще останат на щат в сектора, но вече ще работят към районните управления, съобщава Trafficnews,bg.

Иновативната идея по непотвърдена информация е на новия зам. директор на полицията Радослав Начев, който преди време оглавяваше сектора и е наясно с методите на работа.

Целта на реформата е да се засили полицейско присъствие в града, като пътниците полицаи ще патрулират в двойки с колегите си от Охранителна полиция в районните. По този начин броят на патрулите в града ще бъде увеличен с по един на смяна за районно и така в Пловдив на денонощие ще има по 10-12 патрула повече.

Очаква се това да се отрази както на пътнотранспортната обстановка в града, така и да действа като превантивна мярка на евентуални корупционни практики.

Заповедта е пусната вчера до всички началници на районни управления, както и до сектор „Пътна полиция”. Реформата се приема със смесени чувства от пътните полицаи и първоначалният ефект от преместването им в районните управления вероятно няма да е позитивен. Анализът ще покаже как тя ще се отрази в дългосрочен аспект на пътнотранспортната обстановка в града.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...