Изненада: Президентът отиде на концерта във Виена не с Деси Радева, а с тази прекрасна дама (СНИМКИ)

Date:

По покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер президентът на България Румен Радев присъства на Новогодишния концерт на Виенските филхармоници.

Българският президент е придружаван от Атанас Пеканов, заместник министър-председател, отговарящ за управлението на средствата на Европейския съюз.

По-наблюдателните веднага забелязаха, че съпругата на държавния глава Десислава Радева не е с него. На кадри, излъчени от Българската национална телевизия, се забелязва, че първата дама не присъства на концерта на Виенската филхармония.

От снимки, които бяха качени в официалния профил на президента във Фейсбук обаче става ясно, че вместо със съпругата си, Радев е бил на концерта с дъщеря си Дарина.

Програмата на българския държавен глава включва кратка закуска, след която делегацията се отправя към златната зала на „Музикферайн“ на празничния концерт, музикално послание за мир и благополучие в света.

В паузата на концерта в една от залите на „Музикферайн“ ще бъде организиран кратък прием в чест на българския президент и на индийския министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар, гост на Александър Шаленберг, министър на външните работи на Австрия. След концерта Румен Радев и Субрахманям Джайшанкар ще се срещнат с диригента на Новогодишния концерт Франц Велзер-Мьост.

Програмата включва и обяд, на който министърът на външните работи Александър Шаленберг кани българския президент и индийския министър на външните работи. Посещението на Румен Радев приключва в ранния след обяд.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...