петък / 9.06.2023 / 3:31

Искате да емигрирате? Това са страните, в които е най-лесно да започнеш нов живот

Дата:

Да пътуваш в чужбина като турист е едно, но да се преместиш и да започнеш нов живот на чисто – съвсем друго. По тази причина CNBC предлага класация с ТОП 3 страни, в които условията за установяване на чужденци са най-приемливи.

Проучването е от 2022 на Internations и е проведено сред 12 000 емигранти от цял свят.

Бахрейн, Обединените арабски емирства и Сингапур са трите най-добри места, където е сравнително лесно да започнеш нов живот, показват отговорите.

Internations, група от емигрантски общности с 4,5 млн. членове в 420 града по света, класира местата въз основа на т.нар. Expat Essentials Index.

Той взема предвид оценките на новодошлите по следните показатели:

– дигитални възможности (достъп до административни услуги онлайн)

– жилища (достъпност и лекота на намиране на жилище, по-специално за емигрантите)

– административни услуги (лесно откриване на банкова сметка или получаване на виза)

– език (възможност за придвижване, без да е необходимо да се учи нов език, или лекота на изучаване на местния)

Бахрейн е на първо място сред 52 населени места в класацията. Новодошлите споделят, че е лесно да се получи виза, да се намери жилище, да се получи достъп до правителствени услуги онлайн и да се придвижваш, без да знаеш местния език.

Общият извод от класацията за трите най-добри дестинации – Бахрейн, ОАЕ и Сингапур е, че те предлагат лесна комуникация без големи езикови бариери и създават минимални бюрократични затруднения.

Говорител на Internations заяви пред CNBC, че и трите страни са добре познати като популярни дестинации за емигранти. Там английският език е широко разпространен, което улеснява чужденците да се справят с бюрократичните и административните задачи при преместване.

Според Internations повечето чужденци, които избират да заживеят в Бахрейн, ОАЕ и Сингапур, идват от Индия и се местят по причини, свързани с работата (за да си намерят работа сами, за командировка в чужбина, защото са наети в чужбина или започват собствен бизнес). Тези емигранти най-вероятно работят в областта на финансите или банковото дело.

Най-голямата северноамериканска държава, Канада, допълва топ 10. Новозаселилите се там казват, че е лесно да се работи с местните власти, да се открие банкова сметка и да се получи достъп до стабилна цифрова инфраструктура. Сравнително трудно обаче е да се намери жилище на достъпни цени.

Същевременно в дъното на класацията са държави като Германия, Япония и Китай, където емигрантите трудно се установяват поради езиковите бариери и дигиталната инфраструктура, допълва Internations.

Ето и ТОП 10 на местата, където за чужденци е най-лесно:

– Бахрейн

– Обединени арабски емирства

– Сингапур

– Естония

– Оман

– Индонезия

– Саудитска Арабия

– Катар

– Кения

– Канада

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Определен брой крачки на седмица пазят сърцето, ето колко

Изследвания сочат, че изминаването на 8000 или повече крачки...

Шокираща промяна: Собствениците на нови автомобили няма да ги притежават, но ще ги плащат, по настояване на зелените в Европа

В публикации в „Автомедия“ и „България Он Еър“ се твърди, че традиционният бизнес...

Григор Димитров потвърди, че има връзка с красавицата Мадалина

Часове след достойната загуба на Григор Димитров от Новак...

А вие ходили ли сте там? Живата вода на Витоша се пази от…

Страховит змей пази живата вода край витошкото село Боснек...