четвъртък / 30.11.2023 / 11:57

Имотна далавера: Нашенци купуват имоти в Гърция, а с наемите у нас си…

Дата:

Българите се превърнаха в едни от най-големите инвеститори в сектора на недвижими имоти в Северна Гърция. От няколко години насам софиянци, банскалии, благоевградчани, пловдивчани и дори варненци и бургазлии купуват къщи и апартаменти или терени, на които строят малки семейни хотели и магазини. 

Стотици са вече нашенците, горди собственици на морски имоти в района на Халкидики. Масово се вземат и къщи под наем за година. За 3-4 хиляди евро може да се вземе по-скромно селска къща, да се реновира и дава под наем целогодишно, с което да се плати на действителния й собственик и дори да има печалби.

Млади семейства от Пиринско пък теглят заеми и купуват апартаменти край морето, с наемите от които да си изплащат заемите в България. Дори високите данъци в южната ни съседка не е спрял процеса на инвестиране в имоти, пише „Български новини“. 

В луксозен апартамент за 5-6 души или къща в Северна Гърция се плаща от 100 до 180 евро на вечер. Но получаваш луксозни условия за отдих, задължително ползваш двор и барбекю, имаш и безплатен паркинг. Храната в таверните и заведенията е нормална.

Обяд за четирима е под 50 евро, а обслужването е на ниво. Стотици наши млади хора работят като сервитьори и миячи в Северна Гърция, заплатите им варират от 800 до 900 евро. Получават храна и квартира безплатно. 

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...