четвъртък / 30.11.2023 / 12:31

И този по-евтин начин за почивка на морето вече се изчерпа

Дата:

Кемперите под наем за морето са на изчерпване, съобщава „Телеграф“. Къщите на колела масово са резервирани за целия юни, юли и август. Цените тръгват от 210 лв. и стигат до 260 лв., като зависят от престоя. Най-евтино излиза, ако запазите кемпера за поне 20 дни.

Резервация

Ако искате да резервирате, трябва да го направите поне месец по-рано, иначе може да не улучите датите, които искате, разказаха от фирма за аренда на возила. И допълниха, че само при тях вече са заети всички седмици на юни, а от юли и август има свободни кемпери, но само за по няколко дни.

Най-предпочитани са 5-звездните къщи на колела, които освен с всякакви практични удобства са и луксозно обзаведени. Ако запазите за 3 дни, престоят струва 260-270 лв. на ден в зависимост от фирмата, която изберете. За повече от 20 дни стойността пада на 210 лв. По-евтини са караваните. Наемът им тръгва от 80 лв. на ден и стига до 180 лв. според условията вътре.

Такси

За да наемете кемпер или каравана, в повечето случаи ще трябва да платите и някои задължителни такси. Сред тях е пакетът за почистване, преди да се изнесете, който е между 120 и 150 лв. В него е включено основно миене на возилото отвътре, когато ваканцията ви приключи. За допълнителни екстри като кафе машина или мултикукър също има такси, които вървят около 5 лв. на ден.

Трябва да доплатите и за комплектите съдове за готвене и хранене. В пакета са включени чаши, чинии, тенджери и тигани и за него трябва да се бръкнете с 10 лв. за ден. За чаршафи и завивки цената е 20 лв. на ден, като за втори комплект се дава намаление от 50%. За барбекю на газ пригответе 10 лв., а за чадър и два шезлонга – 10-12 лв. Може да си поръчате и велосипед, който ще ви струва също 10 лв. на ден.

10 лв. на легло: Цени от соца посрещат в бившите почивни бази

В повечето каравани имате право да вземете домашен любимец, но при кемперите има ограничение. Масово се допускат само малки породи, а таксата е 80 лв. и се плаща еднократно. В случай че искате да ви докарат кемпера до вратата, вместо вие да пътувате да си го вземете, дължите 1,80 лв.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...