неделя 2 април 2023 | 12:31

Христо Иванов с призив към Промяната

Дата:

„Демократична България” ще призове „Продължаваме Промяната” за по-сериозни усилия за реализиране на втория мандат. Това стана ясно от коментар на председателя на ПГ на ДБ Христо Иванов във връзка с перспективата за редовно правителство, предаде БТА.

Той беше категоричен, че за формацията му не е опция подкрепа на кабинет с първия мандат на ГЕРБ. „Смятаме, че трябва да се положат по-сериозни усилия вторият мандат да бъде реализиран като възможност. Ще приканим „Продължаваме Промяната” за малко по-задълбочен и сериозен разговор. Защото според нас това е реалистичният сценарий – ако изобщо е възможно да се излъчи правителство, да стане с втория мандат. Вторият мандат е на ПП, редно е те да анонсират как си представят формулата, ние можем да участваме в обсъждане, добави Иванов.
ДБ биха оценявали всяка една формула от гледна точка на техните критерии и доколко такъв кабинет може да реализира сериозни конституционни реформи, отговори той на въпрос каква би била позицията им, ако ГЕРБ подкрепят втория мандат. „Дяволът ще е в детайлите”, подчерта политикът.

Иванов уточни, че третият мандат засега не е обсъждан в органите на ДБ, но предупреди, че при него ще има много сериозен риск от повторение на формулата „Беров” – един мандатоносител, неясно кой стои зад кабинета, кой реално носи отговорност. „Когато разсъждаваме върху третия мандат, трябва да сме много чувствителни по тази тема”, предупреди съпредседателят на „Демократична България”.

За окончателната присъда за бившия кмет на „Младост” Десислава Иванчева каза, че решенията на ВКС не се коментират, те се изпълняват. „Очевидно е, че съдът се произнесе и това е последната точка по този казус”, допълни Иванов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...