Горещо проучване с изненадващи резултати, ако изборите бяха днес, появи се нов играч на сцената ГРАФИКИ

Date:

ГЕРБ – СДС остава първа политическа сила с 24% по електорални нагласи при предсрочни парламентарни избори. Това показва социологическо проучване във Фейсбук на агенция BG Monitoring, което е излязло на 3 януари 2023 г. и е извършено онлайн в социалните мрежи чрез пряко допитване сред 4367 профили на пълнолетни български граждани от цялата страна. Сериозно разместване има на второто място. На него излиза Партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов с 14.1%, което е с близо 10 пункта зад първата партия, съобщава skandal.bg.

„Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев отпада на трето място с 13.4%, което е с един пункт по-надолу от втората партия. Очертава се сериозна битка за второто място на предсрочни избори, показват резултатите. Следват ДПС, БСП, „Демократична България“, а „Български възход“ на Стефан Янев е възможно да отпадне от влизане в парламента на следващите избори. Неговата партия слиза до 2.1%.  

Според социолозите се наблюдава нов играч на терена – новосформираната партия „Български гласъ“ на протестъра Тихомир Василев, която формира 3.2% рейтинг за 1 месец от създаването си. Под чертата остават още ИТН, ВМРО и други. 

Румен Радев е най-одобряваният политик с рейтинг от 42%, като приблизително толкова му е и неодобрението, показва още социологията на BG Monitoring. Следват Костадин Костадинов, Бойко Борисов и Кирил Петков. В дъното на класацията са Корнелия Нинова и Стефан Янев. С най-високо неодобрение са Кирил Петков, Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов, като и при тримата неодобрението е около 80%. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Възрастните шофьори на преглед на всеки 5 години

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки Европейската комисия предлага...

В Северна Македония направиха това, което искат милиони българи

Министърът на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши...

Задържаха 13 души при спецакция в Благоевградско

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и...

Кола се заби в дърво на входа на оживена метростанция в София

Тежка катастрофа, която по чудо не доведе до жертви и...