петък / 22.09.2023 / 14:19

Голям проблем по цялото Черноморие

Дата:

Аптеки и магазини масово фалират на морето. В момента има бум на търсене на фирми, които да вземат под аренда празни помещения в Бургаско, пише „Телеграф“. Някои от имотите не могат да задържат наематели и втори сезон стоят пусти, разказаха брокери.

Сред офертите са помещения, които са били аптеки, бакалии, зоомагазини, студиа за татуировки или бутици за дрехи. Помещенията, в които преди са се помещавали различни бизнеси, пустеят в Бургас, Созопол, Поморие.

Цените на наема зависят от квадратурата, но обикновено са между 50 и 200 квадрата и месечната вноска за тях върви между 400 лв. и 1000 лв. Сред предложенията е бивш магазин за бански от 42 квадрата в Поморие, като цената е в зависимост от срока, за който ще се вземе.

Повечето наематели на имоти по морето не са местни, идват от Ямбол и Сливен, наемат имот, за да продават дрехи или играчки в топсезона и през септември се връщат по родните си места, разказаха брокери в Бургаско.

Такъв е случаят с повечето магазини за играчки, плажни принадлежности и дори аптеки в Созопол. Търсят се  дългосрочни наематели за апартаменти по морето. Празни тристайни има в Бургас, които вървят между 800 лв. и 1200 лв. месечно.

Една от причините помещенията да стоят празни е конкуренцията и навлизането на големите вериги в курортите ни. Много от празните бакалии се намират до по-големи магазини за хранителни стоки и постепенно губят клиентите си, които се насочват към по-големи обекти, коментираха предприемачи.

Някои собственици на подобни имоти направо ги продават, защото не могат да открият наематели, които да се задържат за повече от един туристически сезон. Такъв е случаят с магазин за месо, който е в близост до друг обект за продажба на хранителни стоки и в момента се продава за 38 000 евро.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...