петък / 22.09.2023 / 14:07

Големи затруднения на граничните пунктове: Интензивен трафик и реконструкции на ГКПП ‘Калотина’ при българо-сръбската граница

Дата:

Интензивен е трафикът по някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя уеб сайт.

Натоварено е движението на ГКПП „Калотина“ на българо-сръбската граница за леки и товарни автомобили на изход. Граничните проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства, припомнят от „Гранична полиция“. За да избегнат интензивния трафик, от дирекцията съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на всички гранични пунктове за леки и товарни автомобили на вход и изход на българо-румънската граница.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ за леки и товарни автомобили на изход и вход. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от „Гранична полиция“.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП“ Лесово“ на вход за леки автомобили на българо-турската граница.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

„Възраждане“ излезе на протест срещу правителството, иска оставката му (ВИДЕО)

Протест с искане за оставката на правителството се провежда пред...

Лихвите тръгват нагоре. В долари или в евро да държим парите си?

Увеличение на лихвите очаква финансовият сектор. По-голям ще е...

ЕК предлага удължаване на временната закрила за украинските бежанци

Европейската комисия предложи днес допълнително удължаване на временната закрила в ЕС...

Бългapcĸи пpoизвoдитeли и пpepaбoтвaтeли нa oлиo oчaĸвaт в пъти пo-ниcĸи пpoдaжби

Πpoблeмитe нa бългapcĸитe пpoизвoдитeли нa oлиo и пpepaбoтвaтeли нa...