петък / 22.09.2023 / 14:26

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Дата:

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури.

По традиция имената на кандидатите за градоначалници ще бъдят пазени в тайна до последно. Някои от имената на кандидатите за градоначалници обаче вече са известни.

ГЕРБ номинира досегашният управник на Стара Загора Живко Тодоров отново за кмет на града.

Работил като експерт в изготвянето и управлението на проекти за кандидатстване по програми на ЕС в Община Стара Загора и Областната администрация в Стара Загора.

Избран е през 2009 г. за народен представител в 41-ото Народно събрание от ПП ГЕРБ.

ГЕРБ номинира Димитър Николов за кмет на Бургас

Димитър Николов Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 11 ноември 2007 година.

През 2007 година Димитър Николов е издигнат от партия ГЕРБ като кандидат за кмет на Община Бургас, подкрепен от десните сили в града.

Към 11 септември 2023 г., той е най-дълго изпълнявалия длъжността кмет на Бургас – 15 години и 10 месеца.

ГЕРБ номинира Галина Стоянова за кмет на Казанлък

На местните избори през 2011 г. е кандидат за кмет на община Казанлък, издигната от ГЕРБ. На проведения първи тур получава 15820 гласа (или 46,14%) и се явява на балотаж с Васил Самарски, издигнат от БСП, който получава 7496 гласа (или 21,86%). Избрана е на втори тур с 20775 гласа (или 66,56%).

На местните избори през 2015 г. е кандидат за кмет на община Казанлък, издигната от ГЕРБ. Избрана е на първи тур с 20962 гласа (или 69,97%).

На местните избори през 2019 г. е кандидат за кмет на община Казанлък, издигната от ГЕРБ. Избрана е на първи тур с 15979 гласа (или 55,59%).

ГЕРБ номинира Даниел Панов за кмет на Велико Търново

На местните избори през 2011 г. е кандидат за кмет на община Велико Търново, издигнат от ГЕРБ. На проведения първи тур получава 12253 гласа (или 32,69%) и се явява на балотаж с кандидата на „БСП“ Николай Илиев, който получава 8701 гласа (или 23,21%).Избран е на втори тур с 18511 гласа (или 51,81%).

На местните избори през 2015 г. е кандидат за кмет на община Велико Търново, издигнат от ГЕРБ. Печели на първи тур с 22835 гласа (или 65,77%).

На местните избори през 2019 г. е кандидат за кмет на община Велико Търново, издигнат от ГЕРБ. Печели на първи тур с 19032 гласа (или 60,55%).

ГЕРБ номинира Калин Каменов за кмет на Враца

От 10.11.2015 г. е кмет на Община Враца.

Партията на Бойко Борисов ще подкрепи за Перник сегашния кмет Станислав Владимиров. Владимиров стана градоначалник с подкрепата на бившата си вече партия – БСП, която напусна поради разногласия с лидерката Корнелия Нинова.

За Кюстендил ГЕРБ отново ще подкрепи Петър Паунов.

Избран е за кмет на Кюстендил и заема кметския пост на 12 ноември 2007 година, издигнат от десен съюз „Коалиция за Кюстендил“, в която участват СДС, ДСБ, Атака, Движение Гергьовден и други. Става кмет след втори тур, когато побеждава кандидата на БСП.

Петър Паунов печели кметските избори в 2011 година още на първи тур, издигнат като кандидат от дясна коалиция „Кюстендил“. През 2015 е избран за кмет на община Кюстендил за трети пореден път, като кандидат на коалиция „Кюстендил“.

Отново без изненада – подкрепа за нов мандат ще има и Златко Живков – Монтана.

Като кмет управлява общината шест мандата в периода 1999 – 2023.

Стар ще е кандидатът и за Сливен – сегашният кмет на партията Стефан Радев.

Бил е член на БСП. На местните избори през 2015 г. е избран от II тур за кмет на община Сливен, от листата на партия ГЕРБ.

На местните избори през 2019 г. отново е кандидат на ГЕРБ и е преизбран на II тур. По време на първия си мандат, с реализацията на План за финансово оздравяване, Стефан Радев извежда общината от тежкото финансово състояние, което я поставя на първо място по задлъжнялост в страната.

За Силистра партията издига бившия областен управител, сега депутат – Ивелин Статев. Макар и сега кметът да е нейн – Юлиян Найденов.

Засега обаче от ГЕРБ не съобщават нито официално, нито неофициално, кои ще са кандидатите им за София и Пловдив.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...

Костадин Костадинов: Защо точно 13 приоритетни закона трябва да се приемат

„Не може просто така на „алангро“, както казва Кирил...