Георги Марков: Изгонването на Сорос от България е последният шанс на страната ни да бъде суверенна

Date:

България е в политическа агония и колония. С тези думи започва коментара си в социалната мрежа Фейсбук бившият конституционен съдия Георги Марков. 

“Преди Коледа, на 14 декември 1989 г. свалихме чл. 1 от Живковата Конституция и ръководната роля на партията-държава. 33 години по-късно децата и внуците на партията-държава станаха Соросоиди и свалиха всички партии на обща подкрепа едва 1/3 от избирателите.

За жалост, не можем без силни партии, ако искаме силен парламент и правителство… Никой не може да компенсира слабите партии: нито президент, нито БАН, нито научно-техническите съюзи. Нито профсъюзи, нито цар, нито отделни велики личности. И Гунди, и Стефан Данаилов да възкръснат няма да могат да ни оправят.

Има малък шанс, много малък шанс да избегнем тотална национална катастрофа: 120 мажоритарни депутати в един тур, 10% бариера за влизане в парламента на коалиции, забрана на НПО-та, извършващи политическа дейност и забрана за финансиране от чужбина.

Изгонването на Сорос от България, с целия му телевизионен антураж, е последният шанс на България да бъде суверенна, а не колония.

P. S.: В България по Коледа все правим правителства. Още навръх Първата Свободна Коледа сътворихме кабинета Попов през 1990 г. След 32 години пак по Коледа правим правителство…

Тогава – на националното спасение, сега – на националната експертиза. Сменихме и лозунга: вместо “За Бога братя, не купувайте!”, стана “За Бога братя, не гласувайте!””, пише той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...