четвъртък / 30.11.2023 / 13:36

Фалшиви, секс стимуланти и чай за отслабване спипаха на „Капитан Андреево“

Дата:

Недекларирани фалшиви стоки, сексуални стимуланти и сашета чай за отслабване задържаха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Тава е станало във влекач с полуремарке с чужда регистрация, превозващ групажна стока от Турция за Босна и Херцеговина. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол в товарното помещение са открити 42 кашона със стока, която не е описана в представените митнически документи.
Намерени са общо 1109 фалшиви стоки – 531 блузи, ризи, спортни горнища, якета, 141 парфюма, 137 чанти и 300 метални катарами за колани, всички с обозначенията на световни марки. В хода на проверката са открити още 1581 опаковки със сексуални стимуланти и 6600 сашета чай за отслабване.
Стоката е задържана, а на шофьора – босненски гражданин, е съставен акт, допълниха от митницата.

От началото на годината до момента митническите служители „Капитан Андреево“ са задържали около 800 хил. артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

Според статистиката на митницата, през миналата година на пункта са конфискувани над 700 хил. артикула, брандирани със знаци на световни търговски марки. Най-често стоките, обект на незаконен трафик, са текстилни изделия, обувки и парфюми, посочва БТА.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Хванаха мъртво пиян, карал с близо 4 промила

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж,...

Хванаха мъж с близо 400 хил. лева за търговия с вот в Несебър

В офиси и имоти на задържания са открити 180...

Огромна трагедия в пазарджишкото село Черногорово

Убийството е извършено с огнестрелно оръжие Мъж застреля съпругата и...

Хванаха млад мъж, откраднал над половин тон грозде в Хасковско

Хванаха млад мъж, откраднал над половин тон грозде в Хасковско, съобщиха...