понеделник / 5.06.2023 / 20:28

Ето къде в България се намира Стъпката на Богородица – святото място, което помага на вярващите

Дата:

В България има немалко места, които се считат за чудотворни и лековити – може би вече сте били на тракийското светилище Белинташ или на Кръстова гора и сте усетили силната енергия на тези места? Но чували ли сте за Стъпката на Богородица?

Това място също се намира в България и се посещава от хора с болести, грехове и желания.

Хора от цялата страна се стичат към местността Богородична стъпка, която се намира в курорта на Минералните бани в Стара Загора.

Стъпката на Богородица

Каква е историята на мястото?

По време на римското владение, това е била една от римските провинции. Тук са се намирали императорските легионери, които са привлечени от християнството.

Смята се, че Божията майка се е явила пред тях. Тя е искала да ги убеди, че са се насочили към най-силната и истинска вяра. За доказателство оставила отпечатък върху скалата под формата на стъпка. Под скалата е бил поставен бойният стан на легиона.

стъпката на Богородица

Тогава войниците на Рим приемат тайно християнската религия, което превръща мястото в свято.

Друга история гласи, че в стъпката на Божията майка се е събрала вода, в която тя е изкъпала малкия Исус. За това свидетелства, че дори в най-горещите дни, в дупката е пълно с вода.

Богородична стъпка

Хората смятат, че тази вода може да помогне на болните. В скалата пък има цепнатина, през която се смята, че преминаването може да опрости греховете на човек.

Това място се свързва с траките и техните ритуали. Смята се, че там са се правили жертвоприношения. Там е открит саркофаг от камък. Смята се, че силното енергийно излъчване идва от недрата на Земята, тъй като в района са открити най-старите медни рудници. То въздействало и на здравето, както и на желанията на хората.

стъпката на Богородица Стара Загора

Хората отиват там и се молят няколко часа, докато стоят върху тази скала

Твърди се, че това е третото най-силно място в България след Кръстова гора и Рупите. Когато някой отиде там, той трябва да остави нещо от себе си. Там могат да се видят всякакви лични вещи, кърпички, шалове и други подобни.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Определен брой крачки на седмица пазят сърцето, ето колко

Изследвания сочат, че изминаването на 8000 или повече крачки...

Искате да емигрирате? Това са страните, в които е най-лесно да започнеш нов живот

Да пътуваш в чужбина като турист е едно, но...

Шокираща промяна: Собствениците на нови автомобили няма да ги притежават, но ще ги плащат, по настояване на зелените в Европа

В публикации в „Автомедия“ и „България Он Еър“ се твърди, че традиционният бизнес...

Григор Димитров потвърди, че има връзка с красавицата Мадалина

Часове след достойната загуба на Григор Димитров от Новак...