Двама украинци откраднаха около 100 хил. лв. от частен имот в Бургас

Date:

Двама украинци са извършили кражба на голяма сума пари от частен имот в Бургаско, съобщиха на брифинг от полицията в града.

По случая са задържани двама украински граждани, като единият от тях е със статут на бежанец. От прокуратурата в Бургас правят разследване за извършената кражба от украинците в големи размери.

Кражбата е извършена от частен имот и откраднатите вещи са на стойност около 100 000 лева. Откраднати са различни валути и златни накити.
“За този вид престъпление се предвиждат от 3 до 15 години затвор. Може да бъде отнето и половината от имуществото на извършителите на деянието”, заяви прокурор Мария Маркова.

“Единият от извършителите е в България със семейството си от юли месец и живеее в град Бургас със статут на временна закрила. Вторият е тук също от юли месец и живе в Несебър. Придвижват се с два автомобила с украинска регистрация. Единият от тях има няколко излизания в посока Румъния”, каза директорът на ОД на МВР в Бургас комисар Калоян Калоянов.

По думите на органите на реда двамата са осъждани и криминално проявени на територията на Украйна за множество престъпления. Част от тях са за кражби, увреждане на имущество в големи размери и съпротивление срещу органите на властта.

“Те са ползвали ръкавици и всички необходими мерки, за да не оставят следи. Намерени са множество уреди за отключване и разбиване на врати (общо 135 уреда) на територята на 3 адреса в област Бургас. Установени са 118 000 долара, около 40 000 евро, 20 000 лева и други видове валута. Разследването е в самото начало и произходът им се изяснява. Тези суми се съхраняват в двете квартири, които те обитават, както и на територята на трети имот, който е на украинска гражданка”, заявиха от МВР.

Извършителите са задържани за срок от 72 часа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...