неделя 2 април 2023 | 12:27

Дупнишки полицаи бият зверски младеж, искали да го „копат“

Дата:

Шокираща история публикува в социалната мрежа роден адвокат. Адвокат Петър Николов от Русе разказа за шокиращо насилие над младеж от полицаи, пише Глас нюз бг.

За насилието разказва дни, след като в медийното пространство гръмна новината за пребитото от четирима полицаи момче в Плевен.

Пребитото момче се казва Даниел. И той като момчето от Плевен е срещнал без да иска четирима не плевенски, а дупнишки полицаи. И не цивилни, а униформени, твърди Петър Николов.

В страницата си във Фейсбук адвокатът пише, че униформените дошли на място по сигнал на техен колега при съседска свада и още щом зърнали Даниел полицаите започнали да го бият където сварят. 

„При опит да обясни, че живее в съседния блок те го наричат лъжец“, пише адвокат Николов.

След побоя Даниел е откаран в болница – споделените снимките в мрежата показват в какво състояние е бил пострадалият.

По данни на Петър Николов, дежурният лекар е записал, че на Даниел му няма нищо и може да лежи в ареста. 

„Боят в ареста продължава цяла нощ на смени, а Даниел моли полицаите да спрат, защото има сърдечна операция. Те му се изсмиват и казват, че ще го копат. На сутринта Даниел е пуснат от ареста в това състояние и веднага постъпва в болницата“, добавя адвокатът.

Петър Николов е категоричен, че на Даниел не е повдигнато каквото и да е било обвинение.

„На сутринта един полицай го разпознава, че наистина живее в съседния блок. Даниел подава жалба в Прокуратурата. Образуват досъдебно производство. На никой не му се разследва.

Полицаите са колеги, “наши момчета”. Следователката води “разследването” с мъка. Едвам едвам. Гледам празния и поглед. И тя е “осъдила” Даниел.

Така са й казали. Задава формални въпроси. Всички имат алиби. Вътрешна сигурност преписва от делото за не вината на порицаите(къде остана тайната на следствието). Казват Даниел така си дошъл набит отнякъде“, добавя още адвокат Николов.

Адвокатът е поискал отвод на следователя и прокурора, но твърди, че със зъби и нокти са се борили да не го дадат.

„Камерите в районното случайно не пазят записа, защото паметта на компютъра била малка. Никой нищо не е видял и не помни. Даниел и родителите му са сами срещу всички. Искат справедливост. Искат да знаят защо е била необходима тази жестокост над детето им.

То не е осъждано, няма криминални прояви, но не е познат в града, защото от дълги години е живеел в София, където работил като АйТи.

Това е Даниел, нормално момче, което се е набило само, а (половите) органи на реда продължават да стискат делото и да го мачкат. Но аз повече няма да ги чакам и ще съдя МВР.

Тези хора дори не се извиниха. Съветвам така да постъпи и плевенският баща, ако полицаите са били на служба в този момент. Отсега се вижда, че версиите вече се градят и полицаите ще излязат невинни“, така завършва разказа си адвокат Николов.

Коментиращи публикацията на Петър Николов са категорични, че това е поредният абсурд в страната ни, а институциите продължават да са в кома.

„МВР е най-слабото и показно звено, че в една държава корупцията и мафията владеят ежедневието! Полицаите се мислят за богопомазани, но при един добър адвокат положението може коренно да се промени“, коментира Кремелина Ц.

Междувременно разследването на побоя на 19-годишния Емил в Плевен продължава. Записи от камерите за общинско видеонаблюдение са заснели целия конфликт. Прокуратурата и бащата на пострадалия младеж обаче имат различни версии за видяното.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...