четвъртък / 30.11.2023 / 13:56

Добрият пример: Деца намериха и върнаха портфейл с пари на възрастна жена в Ямбол (СНИМКА)

Дата:

Старши комисар Добрин Димитров връчи на Виктория Попова на 11 години и Радина Патрашкова на 12 години грамоти за проявена доблест, гражданска отговорност и честност.

Той посочи, че с чест и искрено задоволство поздравява тези прекрасни деца, за постъпката им, която е пример за подражание на всеки гражданин.

„Този случай е повод за гордост, за радост, но и за пожелание да има повече доблестни и честни млади хора“, отбеляза ст.комисар Димитров. Благодарност бе отправена към родителите  и близките на момичетата, допринесли за възпитанието и изграждането на ценностната им система.

На 8 юли в Ямбол Радина и Виктория са намерили портфейл с пари, документи и лични вещи, собственост на възрастна жена. Двете момичета не се двоумили, съобщили на свои близки и веднага предали намерената вещ в Районното управление.

От служителите на реда е изяснено, че собственичката е от друг регион и са предприели действия за установяване местонахождението й и предаването на портфейла.

ОД на МВР-ЯмболМинути след награждаването е получено благодарствено писмо от собственичката на портфейла и от групата пенсионери, с които на 8 юли тя е посетила града.

„Поднасяме нашата искрена и огромна благодарност към всички допринесли за намирането и изпращането на портфейла. Уважаеми граждани и служители на МВР продължавайте в същия дух, България има нужда от такива като Вас!“

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...