неделя 2 април 2023 | 11:28

Диви страсти: Ръкопашна схватка в парламента след скандал, разпален от ПП

Дата:

Мощен екшън разтърси парламента малко след началото на днешното заседание, след като депутатите започнаха да обсъждат промените в Изборния кодекс.

Шефът на охраната на Народното събрание (НС) Петър Петров, както се представи той, скъса плаката на лидера на „Боец“ Георги Георгиев, който бе разпънал във фоайето пред служебния вход на сградата. На него пишеше „Не пипайте Изборния кодекс“. Двамата почти се сбиха, а сетне последва шумна разправия.

Петров обясни, че Георгиев няма право да разпъва плакати в Народното събрание. Лидерът на „Боец“ пък настояваше, че точно това е мястото да го направи и че с такъв плакат посрещат и депутатите отвън.

От думите му стана ясно, че той е влязъл в парламента заедно със свой съратник по покана на депутатите от „Продължаваме промяната“ (ПП). Преди заседанието разговаряли с тях, а след това опънали и плаката. Той твърдеше, че се е опитал да влезе на балконите, за да слуша дебатите, но охраната не го допуснала.

Георги Георгиев и съратник му бяха засечени на втория етаж, но не стана ясно някой да е възпрепятствал влизането на Георгиев на балконите.

Причината за скандала е, че вчера със съгласието на 5 от политическите сили в 48-о НС разглеждането на промените в Изборния кодекс бе предложено в дневния ред за днес и депутатите го подкрепиха. Най-критичната точка в тези промени е връщането на хартиената бюлетина, до което обаче днес едва ли ще се стигне, тъй като преди това има много други членове за обсъждане и гласуване.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...