Wednesday 29 March 2023

Делян Добрев хвърли бомба: Може аз да съм… (ВИДЕО)

Date:

Очакваме да има общо 5 предложения за компенсации за горивата. Бих подкрепил всяко едно. Възможно е да съм сред предложените министри на ГЕРБ. Това коментира пред Nova News Делян Добрев от ГЕРБ.

По думите му “Продължаваме промяната” (ПП) увеличи пенсиите само на 1/3 от хората. “Дори в тази политика те се провалиха. Управлението им беше пропито с корупция и корупционни сделки за газ, купуван без търг. Защо купуваха 30% по-скъп газ от посредници без търг? Защо служебният кбинет веднага направи търг и закупи газ с 60 евро отстъпка. 114 млн. евро на месец по-малко. ПП правят схеми за милиарди. За 8 месеца над 5 млрд. – 1 от газа, 1 от външния дълг, 3,5 млрд. от горивата”, обясни Добрев.

По думите му, за да се получи бюджетен дефицит до 3% и да могат да харчат повече, ПП надуват БВП до 180 млрд. “Няма сближаване между ГЕРБ и ПП, но трябва да разговаряме. Това не означава, че ще сформираме правителство с тях. Бихме казали всичко, за да има правителство. Не бих подкрепил ПП, защото не виждам в какво са успели, според мен във всичко се провалиха”, смята той.

Според него добро впечатление прави, че президентът се е поинтересувал от икономическата програма на ГЕРБ. “На която и партия да се връчи третият мандат, тя трябва да е достатъчно гъвкава, за да се стигне до компромис. Няма да поставяме условия министър-председателят да е от ГЕРБ”, посочи Добрев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

„Маркет линкс“ с ново горещо проучване преди изборите, драмата се заплита

Без ясен победител на изборите към момента - това е...

Внимание! Рекорден удар по джоба на всички български шофьори, щавят ни през…

Увеличаване на цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, безконтролно...

Българите полудяха за апартаменти в тези квартали на София

Сред зоните с най-бързо развитие и най-много сключени сделки...

Лоша новина от ЕС: Откриха още всекидневни храни, които предизвикват рак СПИСЪК

Канцерогенни химични съединения, наречени нитрозамини, са открити в редица...