Деси Атанасова хвърли бомба за Борисов, каза ще седне ли на премиерския пост

Date:

Ние бяхме правителството, което внесе това решение за самолетите. Ще подкрепим намерението ни за нови самолети и бихме подкрепили модернизацията на армията, която се очаква от служебното правителство. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред Нова тв.

Нашите решения са ясни. Можем да споделяме едно и също мнение, но пропуснахте това, което му отговорих. Над 5 милиарда лева са дали трите правителства на Борисов и сключихме сделките за самолетите F-16. Имам списък и мога да го зачета. Двата процента за отбрана трябва да продължат да се дават и ще подкрепим проекта на решение за модернизация на българската армия.

Тя разкри и какви са шансовете ГЕРБ да състави правителство с първия мандат.

“Борисов снощи каза, че ако всички изключат тези три партии, то правителство не може да бъде съставено. Избирателите казаха, че не дават мнозинство на нито една партия и казаха, че искат да намерим допирни точки и приоритети, по които да се разберем. Омръзнало им е от избори и противопоставяне. Предложихме нещо, може би, нестандартно. За мен странното, което изглежда и неполитически, е някой да откаже диалог“, обясни Атанасова.

Тя е категорична, че с “Възраждане” няма как да се състави правителство, защото иска да води различна геополитика от тази на ГЕРБ.

“Много е важно това, което и Борисов каза, че трябва всички политици, особено в парламента, да си дадем сметка дали сме готови да направим отстъпки за стабилно и работещо правителство. От страна на ГЕРБ – опитваме. Борисов не е народен представител и няма да бъде номинацията за премиер на ГЕРБ. Вчера прочетох, че от ПП предлагат да се водят публични разговори и те да определят участниците и сега са искали Борисов да участва в преговорите. Те го чегъртаха, арестуваха и казваха, че мястото му е в затвора. Сега изведнъж са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ и само избирателите му могат да кажат кога няма да участва в българската политика”, каза още Атанасова.

Депутатката от ГЕРБ заяви, че към момента не се обсъждат имена за премиерския пост, но категорично отрече слуховете, че тя е сред кандидатите за тази позиция.

“Изобщо темата за бъдещ премиер не стои на дневен ред в момента. Искаме да търсим съгласие по важните теми. Премиерът има значение, но има ли значение да се търси съгласие в тази обстановка? Има, разбира се и ако всички го осъзнаят

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

ЕК одобри 109 млн. евро за българските земеделци заради войната в Украйна

Снимка: iStock Помощта няма да надвишава 250 000 евро на...

Замесиха България в грандиозен скандал с милиони евро

Френският вестник "Екип" гръмна с материал, който може да...

Проучване на МЕДИАНА нагорещи интригата за резултатите от изборите ТАБЛИЦИ

Изследването е проведено в периода – 17 - 22...

Меджидиев: Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в болниците

Няма недостиг на медикаменти в аптечната мрежа и в...