четвъртък / 30.11.2023 / 14:01

Денков изненада цяла България след безпрецедентното цунами от оставки в МС! 

Дата:

Няма да назначаваме нови областни управители. Това каза министър-председателят акад. Николай Денков на редовното заседание на правителството.

„Днес няма да избираме областни управители, тези, които са назначени от предишното служебно правителство, ще продължат да изпълняват своите длъжности. Областните управители изпълняват държавнически задължения, а не на определена политическа сила“, заяви Денков.

Припомняме, че на 12 юни всички в Министерски съвет бяха изненадани, след като безпрецедентно областните управители на всички 28 области в страната подадоха оставка. 

„На 12 юни, в понеделник, в Северозападна България се изляха проливни валежи, които в района на Берковица и село Врачеш, добиха стихийни размери – близо 70 литра на кв. метър за няколко часа. Това постави под риск живота и здравето на хората, предизвика сериозни материални разрушения и отнесе пътна настилка“, заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет Николай Денков.

„Реакцията на институциито този път беше забележителна. Специално екипите на ПБЗН бяха там още вечерта, цяла нощ работиха. Успоредно с това, поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима техника и жива сила, за да може да се възстанови движението и да се разчистят отломките.

Още на следващия ден МТСП изпрати екипи, които да установят какви са последствията за хората и започна да създава организация за изплащане на компенсации. МРРБ изпрати техника, която да подпомогне също за разчистването и да започне интензивна работа за подготовка за следващи валежи, които се очакват през идващите дни“, каза още Николай Денков.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...