петък / 22.09.2023 / 15:21

Денков: Целта е резултатите от кръвните проби за алкохол и наркотици да излизат до седмица

Дата:

Правителството се ангажира да се съкрати срокът на излизане на кръвните проби за наличие на алкохол и наркотици след шофиране. Целта е резултатите да не излизат след месеци, а в рамките на седмица.

През последните години терминът „войната по пътищата“ придоби широка употреба, защото за съжаление е на челните места по тежки произшествия и брой убити на пътя. Правителството пое задачата да предложи нови и по-строги мерки, които да намалят жертвите и тежките произшествия. Това обяви премиерът Николай Денков преди заседанието на Министерския съвет.

В този контекст решението на Народното събрание да отнема превозните средства, с които са извършени нарушения, или след употреба на алкохол и наркотични вещества е стъпка в правилната посока, обяви министър-председателят.

„Особено важно е да се съкрати срокът на получаване на резултати след вземане на кръвни проби за наличие на алкохол и наркотични вещества. Затова подготвяме закупуването на нова апаратура, подготвяне на кадри и организирането на нови лаборатории в страната. Целта е резултатите от кръвните проби да излизат до една седмица. Това ще отнеме време, защото предстои закупуване на нова скъпа апаратура„, заяви още премиерът.

Той възложи до тогава на министъра на вътрешните работи, заедно с прокуратурата, да огледат мерките, заложени в закона, за да се направят най-добрата организация, за да може невинните хора да са спокойни на улицата, а тези, които са в нарушение, да изтърпяват съответното наказание.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...