понеделник / 5.06.2023 / 19:48

Далай Лама се извини, след като целуна малко момче по устата и помоли да „смуче“ езика му

Дата:

Далай Лама се извини, след като на кадри се вижда как пита момче дали иска да „смуче“ езика му и после го целува по устните. „Негово Светейшество желае да се извини на момчето и неговото семейство, както и на многобройните си приятели по света, за болката, която думите му може да са причинили“, се казва в изявление, публикувано в потвърдения акаунт на духовния водач в Туитър. „Негово Светейшество често дразни хората, с които се среща, по невинен и закачлив начин, дори на публични места и пред камерите“, се добавя в него. „Той съжалява за инцидента“.

Кадрите предизвикаха сериозна критика, като много потребители на социалните медии определиха видяното като неподходящо, отвратително и смущаващо. Инцидентът се е случил в храма на Далай Лама в Дарамшала на 28 февруари. Той е общувал с около 120 студенти, които са завършили програма за обучение, организирана от M3M Foundation, филантропското звено на компанията за недвижими имоти M3M Group. Фондацията качи снимки от събитието в социалните мрежи през март – на една от тях се вижда как Далай Лама прегръща момчето от вирусното видео.

Във видеото, което се разпространява онлайн, се вижда как момчето пита дали може да прегърне Далай Лама. Водачът махва към бузата му, казвайки „първо тук“ и момчето го целува по бузата и го прегръща. След това, докато държи ръката на момчето, Далай Лама махва към устните му и казва „Мисля, че и тук“ и целува момчето по устните. След това будисткият монах изплезва езика си и моли детето да го смуче. „Можеш ли да ми смучеш езика?“, се чува как той пита момчето във видеото.

Изплезеният език може да бъде форма на поздрав в Тибет, отбелязва Би Би Си. Агенцията припомня, че монахът предизвиква критики не за пръв път, след като през 2019 г. се извини за думите си, че ако неговият наследник е жена, тя трябва да бъде „привлекателна“.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Нов световен рекорд: Нигерийка готви в продължение на 100 часа без прекъсване

Нигерийски готвач постави нов световен рекорд за най-дългото време, прекарано в...

Лоша новина: МВФ алармира за фалита на САЩ и катастрофалните последици за световната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) предупреди за „много сериозни последици“...

Майка започна да храни 18-м. си бебе с щурци и…

Жителка на канадския град Торонто започна да храни 18-месечното...

8-годишно дете се изгуби в горите на Мичиган, хранело се със сняг и се крило под дънер

Осемгодишно момче, изгубено в отдалечените гори на Мичиган, оцеля...