неделя 2 април 2023 | 11:48

„Черния Адам“ е най-гледаният филм в киносалоните у нас

Дата:

Развитият сюжет от излезлия през 2019 година „Шазам!“ в „Черния Адам“ се хареса най-много на зрителите през изминалата седмица, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Историята на антигероя, в чиято роля влиза Дуейн Джоунсън, е гледана вече от 22 698 зрители и реализира 289 339 лева приходи от продадени билетите им в първия уикенд, в който цените им са нови и по-високи, съобщи БТА.

На втора позиция е руската анимация „Безсмъртният и красавицата“, в която влиза популярният от социализма приказен герой Кошчей. Търсенето на жена за него, продължило повече от три века, е привлякло интереса на 14 822 зрители и има 151 364 лева приходи за десетте дни в киносалоните.

Двуседмичния първенец – хорърът „Усмивка“, е на трета позиция. Борбата със свръхестествения феномен, който поразява хората с ужасяваща усмивка, вече е видяна от 45 043 зрители и отчита 444 613 лева приходи за месец в кината.

На четвърта позиция е комедията „Билет до рая“, която е вече месец и половина сред най-гледаните филми у нас. Историята на разделена двойка родители на дъщеря, която иска да се омъжи за младеж от Бали, но майката и бащата правят всичко възможно да провалят сватбата, е събрала 79 970 зрители и реализира 858 342 лева постъпления от продадени билети.

Пета позиция е за „Хелоуин: Краят“ – последният 13-и филм за 45-годишната поредица, започната от Джон Карпентър. Битката с могъщия Майкъл Майърс и финализиранeто ѝ са гледани от вече 15 015 зрители и инкасира 157 665 лева приходи за десетте дни на голям екран у нас.

На шесто място в топ 10 е българската комедия „Бай Иван 2“, продължение на първия филм от миналата година. Изненадата за годишнината от брака и забъркването в поредица от комични ситуации са привлекли интереса на 85 315 зрители и имат 810 981 лева приходи за почти два месеца в кината.

Седмо място е за втората премиера от миналия петък – трилърът „Вижте как бягат“. Разследването на убийство преди заснемането на „Капан за мишки“ има вече 1457 зрители и 18 641 лева постъпления.

На осма позиция е „Амстердам“ на Дейвид О. Ръсел. Приятелството между доктор, медицинска сестра и адвокат, довело да разкриването на заговор с участието на голям брой филмови звезди вече трета седмица е в кината , гледан е от 11 552 зрители и 134 133 лева приходи от билетите им.

На девето място е анимацията „Миньоните 2“, продължение на първия филм от 2015 година. Историята на младежа Гру, запознанството му с жълтите пакостници и опитите за връзка с „Порочните 6“ вече е четири месеца и една седмица в киносалоните, като за това време е видяна от 238 842 зрители и отчита 2 360 203 лева постъпления.

Десета поред е анимацията „DC Лигата на супер-любимците“. Приключенията на Крипто заедно с приятелите в търсене на супер-героите са три месеца в кината, като за това време са ги гледали 67 535 зрители и имат 620 403 лева приходи.

През миналия уикенд кината са посетени от 48 278 зрители, като почти половината са предпочели „Черния Адам“. Миналата година по същото време в салоните са били 16 358 души.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

СПОДЕЛИ НОВИНАТА

Последни

Още интересни новини
Още

Меди направи неочаквано признание за чалгата

Обратно на очакваното фолк звездата Меди разкри, че в...

ГДБОП разкри група, извършвала пране на пари, придобити от престъпна дейност

В хода на специализираната полицейска операция, проведена под надзора...

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за...

Бойко Борисов заговори за коалиция с ПП-ДБ

Искам ГЕРБ да победи, защото това ще е морална...