сряда / 4.10.2023 / 13:20

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Warning: Undefined array key "undefined" in /home/vestbg/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_css_res_compiler.php on line 545

Божков проговори за Алексей Петров, Пригожин и Къро и разкри влиза ли в битката на местния вот

Дата:

Срещу мен беше организирана атака, като военна операция. Близките ми бяха подложени на репресия, арестуваха жена ми и сина ми. Заплашваха всички близки и познати. Това заяви обвиняемият по 19 обвинения Васил Божков, който в момента е под домашен арест, след като бе пуснат с гаранция от милион и половина лева. Припомняме, че в петък бизнесменът обяви, че ще даде онлайн пресконференция. 

Той повдигна завесата около екстрадицията си: „Арабският термин „екстрадиция“ е грешка в превода. Прибирането ми беше осуетено от „Интерпол“. Бях арестуван в Дубай, след това тръгна дело и съдът реши да не съм екстрадиран. Подадох молба да се прибера и си дойдох доброволно, сам, с първия самолет. Без принуда и екстрадиции.“ 

„Хората ме питаха дали съм сигурен, че е безопасно да се прибера и подписах декларация, че се прибирам по собствена воля и на собствена отговорност“, допълни той. 

„Аз съм защитен свидетел по делото с Борисов, Арнаудова и Горанов. Разпитваха ме два пъти по 4 часа. Направиха ме защитен свидетел. Моят живот и животът на близките ми е силно застрашен в момента“, посочи още обвиняемият, който не спира да развява компромати срещу лидера на ГЕРБ, които се базират само и единствено на негови твърдения. 

Божков заяви, че не познава Алексей Петров и няма информация какво се е случило с него. 

„Българско лято“ няма да участва в местните избори. Постигнал съм всичко в живота и единственото, което мога да направя вече е за българите и България. Хората трябва да се събудят и ще разчитаме на тях като подкрепа. Българинът трябва да знае, че може всичко да реши сам и всичко е в неговите ръце“, допълни той.

„Моето завръщане няма нищо общо със смяната на Гешев и убийството на Алексей Петров, просто на 23 август получих разрешение да пътувам и на 25 август излетях. За протестите, не си ли спомняте? Дадох едно интервю, в което обявих как държавата се управлява от хунта, хората са депресирани и се появиха протести, Христо Иванов отиде да лежи на Росенец, президента вдигна юмрук. До тогава никой не смееше да направи нищо. С президентът Румен Радев не се познавам и нямам никакви отношения“, увери Божков. 

Той припомни, че беше арестуван на летището и е лежал 10 дни в следствения арест. 

„В момента съм под домашен арест, нямам намерение да осъществявам връзка с Борисов и Горанов. Единственото вредно нещо е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата система, за да има България някакво бъдеще“, твърди Божков. 

„ПП и ГЕРБ ги отъждествявам като Комсомолската организация на ГЕРБ“, допълни обвиняемият бизнесмен. 

„Ще помоля да не ме принизявате до мафиотски сюжети. Нямам общо с Каменов, Цветомир Найденов няма да го коментирам. Един починал от рак, друг починал. Аз ги убивам. Това са измислени неща. Нито съм свързан с Къро, нито съм бил близък с него, нямам общо с побоя на Слави Ангелов. Това не е вярно и свидетелят, който цитирате, има психически отклонения. Може би сте му гледали постовете във „Фейсбук“ и можете да си направите сами оценка“, каза той. 

Божков сравни ситуацията с партия шах и заяви, че „черните са без царица, а царят е в шах“ и партията трябва да приключи с пълна победа на белите. 

„България каква външна политика има? Ние сме членове на ЕС и НАТО. Продължават да грабят държавата и мисля, че всички го знаете. Мисля да не се занимавам повече с бизнес, нямам нужда. Каузата ми е да направя нещо за България и българския народ. Знаете какво направиха с колекцията ми – съсипаха я тотално. Сега не знаем къде и как се съхранява, унищожиха едно национално богатство и съсипаха един музей. Даже мисля да не коментирам това“, посочи той. 

Той бе попитан от журналисти дали наистина е имал общ бизнес с Евгений Пригожин: „Ако слушате глупостите на тоя малоумник Кънев, естествено, че не съм имал бизнес Пригожин. Но и да съм имал, тогава не е било притеснения. Американските компании най-много се натискаха да работят с Русия. След войната не е така. Това е огромен пазар и имаше място за всеки“, разкри още Васил Божков. 

Той твърди, че не се е договорил с никой за прибирането си в България. 

Припомняме, че по едното дело – свързано с културно-исторически ценности прокуратурата му наложи мярка парична гаранция от 1,5 млн. лв. Така отпадна и последната пречка той да бъде освободен, макар и под домашен арест, който да изтърпява в сградата на „Нове холдинг“ на ул. „Московска“.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...