четвъртък / 7.12.2023 / 6:09

Боса на пикото задигна торби с пари и злато от семейство, зарови ги в земята, но само след три дни… СНИМКИ

Дата:

Деян Джабаров, познат в ъндърграунда с прякора Ченгето, е арестуван заради кражба в особено големи размери  – 165 хил. лева от бургаско семейство. Белезници са закопчани и на ръцете на неговата позната Гинка Петкова, която е съучастник, пише Флагман.бг. 

За акцията бе съобщено и на днешната извънредна пресконференция на директора на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и районния прокурор Мария Маркова.

48-годишният Джабаров е действал конспиративно, организирано и много прецизно, за да направи удара на годината. На пръв поглед планът е бил безупречен, но случаят е разплетен за по-малко от три дни от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР в Бургас под ръководството на Районна прокуратура-Бургас.

„Налице е една предварителна подготовка, изучени са навиците на потърпевшите. Следени са два месеца, за да е ясно кога точно излизат от дома си, колко време са в търговския обект, в който работят и в кой часови диапазон се прибират“, обясни днес старши комисар Калоян Калоянов.

В деня на кражбата е ангажирано още едно лице, което да наблюдава собствениците, за да може да предупреди, ако има някакво движение.

„Извършителите са проявили висока степен на конспиративност при извършването на престъплението. Преди да отидат на адреса се преобличат, паркира се автомобил на място, където няма видеонаблюдение. После пак се преобличат.

Сумата се разделя и се укрива на различни места. От извършването на кражбата до разкриването, намирането на цялата сума и златни накити, отне около 3 дни, за което благодаря на колегите“, каза директорът на ОД на МВР в Бургас.

По-малката част от парите са открити в дома на извършителите, а друга…закопани в частен двор.

„Част от методите на разследването няма как да ви споделя по обективни причини, защото колегите положиха изключително много труд в тази посока. Включително и работа с голяма част от криминалния контингент. Разпитани са над 30 свидетели“, допълни Калоян Калоянов.

„Знаете, че в края на 2022 година имахме две кражби в големи размери. Сега е този случай. Всичко това показва, че не се играе „на парче“, а се работи на големи суми. Търсят се пари, златни накити и предмети, които са бързо ликвидни и трудно проследими.

Блестящата работа на криминалистите от ОД на МВР в Бургас даде резултат и стигнахме до бързото разплитане на случая“, каза прокурор Мария Маркова от РП Бургас.

Деян Джабаров е една от емблематичните фигури в бургаския ъндърграунд. Преди години бе обявен за „Боса на пикото“.

Арестуваха го и съдиха няколко пъти. От известно време изглежда е преминал в друга престъпна ниша – обири в особено големи размери.

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница

Гъвкави разделителни колчета монтират по част от градската пътна...

Шофьор нападна служители на „Градска мобилност” заради поставена скоба (ВИДЕО)

Шофьор атакува екип на „Градска мобилност” заради поставена скоба в...

Четирима души се удавиха само за ден по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха само за ден по Южното...

БНБ обявява важна новина за еврото: Значимата стъпка

В съответствие с изпълнението на задачите, предвидени в Националния...