петък / 22.09.2023 / 14:22

Борисов взриви НС: Честито за тази глупост! А на Кирил Петков му казах…

Дата:

„Имаме претенции към бюджета, но чисто политически акт е да бъде подкрепен. Направихме среща с депутатите ни и ще вкараме предложение.

Разбрахме се след 2-3 месеца много по-задълбочено да се направи промяна в други сфери“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

Изказването му идва непосредствено след срещата, която той проведе със съпредседателите на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев и Кирил Петков. За разговорите призна лично финансовият министър

Като междинен бюджет, ще го подкрепим. Работа на финансовия министър и премиера е бюджета.

Мен никога не сте ме питали от кого взимаме и на кого даваме, а всички са получавали. Можеше всяка година по 10% да се вдигат заплатите. Докато си правеха политиката, си мълчахме„, каза той. 

„Друга тема, която прави впечатление е вашата дъвка за инхаус процедурите и какво се оказа? Не знаем фирмите на ПП ли са, на „Има такъв народ“ (ИТН) ли са. Водехте се от „Хемус“, чували и т.н.

С тези инхаус процедури щяхме да построим по-евтино. Честито на българския народ за промените, които направиха с ваша помощ.

Три години хаос, нищо на двойна цена – това е далавера. Извинявам се, точната дума е „глупост“, заяви Борисов.  

Според него бюджетът потвърждава тези негови твърдения.

„Елементарният прочит се вижда. Същите фирми, на двойно по-висока цена. Честито! Ако Асен Василев се вслуша в браншовете съм оптимист за следващия бюджет.

Говорихме и по темите с регулаторите. Чакаме хората им да ги дадат. Аз съм посочил само едно име, това на Димитър Радев. Всички знаете, че е перфектен банкер. Нямам никакви претенции и така се работи“, посочи Борисов.  

На Кирил Петков, за областните управители, му казах да даде пример. Аз съм водач за София и Пловдив, дайте вашите областни, ние ще дадем заместници.

Да отпушим и да тръгнат. 

Ние ще играем с наш кмет. Винаги сме участвали със силна листа. Когато дойде време, ще ви съобщя. Партията, изпълнителната комисия, иска след август месец да номинира“, каза лидерът на ГЕРБ.  

Последвайте ни в GOOGLE

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментара си!
Моля, въведете името си тук

Сподели

Популярни

Още интересни новини
НОВИНИ

Борисов за кандидата на ГЕРБ за кмет на София: Ще ви хареса

Няма днес да обявя кандидата за кмет на София....

ГЕРБ обявява кандидатите си за кметове в Пловдив и София за предстоящите местни избори

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане...

Ето какви са първите задачи и предизвикателства на Илиана Иванова, с които трябва да се справи

Искам да благодаря на евродепутатите за подкрепата. Най-вече искам...

Ето какви ги свърши Нинова в ЦИК! Ще изхвърчат ли БСП от местните избори?

Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за...